Numărul gratuit de consiliere pentru familiile ai căror copii întâmpină dificultăţi în perioada de distanţare socială este funcţional | Informaţia Zilei

Numărul gratuit de consiliere pentru familiile ai căror copii întâmpină dificultăţi în perioada de distanţare socială este funcţional

Scris de Ioana Vladimirescu, 30 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sfaturile psihologilor Salvaţi Copiii au vizat recomandări de parenting şi psihoeducaţie personalizate în funcţie de vârsta copiilor

Family Tel 0800.070.009 poate fi apelat gratuit, de luni până vineri, între orele 11 şi 19

În continuare, linia tehnică de suport gratuită pentru familiile ai căror copii întâmpină dificultăţi emoţionale şi comportamentale în perioada de distanţare socială este funcţională. Salvaţi Copiii România şi Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii anunţă că la numărul 0800.070.009 Family Tel pot suna pentru a primi ajutor părinţii şi tutorii copiilor.

 

Este în lucru deschiderea unui canal de sprijin psiho-emoţional destinat copiilor şi adulţilor din sistemul de protecţie

 

Ajutorul constă în consiliere psihologică. Persoanele care sună la acest număr gratuit sunt sprijinite să gestioneze cât mai bine starea emoţională a copiilor. „Cu mai multă grijă din partea părinţilor şi cu suport din partea specialiştilor, familiile pot trece peste aceste perioade vulnerabile şi vor fi mai puternice şi mai pregătite pentru a face faţă situaţiilor critice”, spun specialiştii care gestionează aceast linie de suport menită să aducă un confort emoţional celor din comunitate care au nevoie de sprijin. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii, Mădălina Turza, a mai specificat pe marginea acestui subiect că în paralel cu Family Tel se pregăteşte deschiderea unui canal de sprijin psiho-emoţional destinat copiilor şi adulţilor din sistemul de protecţie.

 

La linia tehnică de suport răspund 10 psihologi ai Salvaţi Copiii România

 

La numărul gratuit 0800.070.009 răspunde o echipă de 10 psihologi ai Organizaţiei Salvaţi Copiii din Bucureşti, Timişoara, Târgu Mureş, Iaşi şi Suceava. Psihologii oferă consiliere şi suport conform unui protocol specific pentru situaţiile generate de criză.

Family Tel 0800.070.009 poate fi apelat gratuit, de luni până vineri, între orele 11 şi 19. Gabriela Alexandrescu, preşedintele organizaţiei, a declarat că „în constrângerile dictate de izolarea socială, este esenţială menţinerea unui program cu activităţi care să stimuleze copilul pe mai multe planuri – cognitiv, ludic, dezvoltare de abilităţi etc. La Family Tel venim în ajutorul părinţilor cu sfaturi care să îi ajute în găsirea unor metode cât mai adecvate pentru a gestiona stările emoţionale şi comportamentele ale copiilor”.

 

Dificultăţi emoţionale şi comportamentale induse de necesitatea adaptării la distanţarea socială

 

Family Tel 0800.070.009 se adresează cu precădere familiilor ai căror copii întâmpină dificultăţi emoţionale şi comportamentale induse de necesitatea adaptării la distanţarea socială, ca parte a măsurilor de prevenţie a răspândirii pandemiei de Covid-19. În perioada carantinei, la Family Tel, linia de consiliere deschisă de Salvaţi Copiii pentru a sprijini activ familiile vulnerabilizate de restricţiile sociale impuse de starea de urgenţă, un procent covârşitor din cei care au sunat – 80% – au fost adulţi, părinţi şi bunici, cu o serie largă de dificultăţi: mame singure care gestionează cu dificultate situaţia economică, mame care se confruntă cu violenţa domestică, părinţi divorţaţi care au dificultăţi legate de organizarea şi condiţiile programului de vizită, părinţi ai căror copii au tulburări din spectrul autist, părinţi care recunosc că şi-au pierdut răbdarea şi nu mai pot gestiona adecvat propriile stări emoţionale şi alte probleme, se arată în comunicatul publicat de Autoritate.

Sfaturile psihologilor Salvaţi Copiii au vizat recomandări de parenting şi psihoeducaţie personalizate în funcţie de vârsta copiilor, validare emoţională şi modalităţi de gestionare a emoţiilor pentru părinţii care mărturisesc că şi-au pierdut răbdarea cu copiii şi se simt epuizaţi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517