20.11.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Leitner, Ciprian Crăciun, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Înaintea preluării preşedinţiei rotative, PSD face remaniere. (reluare) 01.30 Cultură – 10x10 Născut în România 03.00 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 04.20 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 05.20 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Mihai Paşolea, Paula Gabor, Larisa Matei. Titlul emisiunii: Care sunt cauzele principale ale accidentelor?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii:Sfinţii, prietenii noştri. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Leitner, Ciprian Crăciun, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Înaintea preluării preşedinţiei rotative, PSD face remaniere. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Ovi D Pop. Titlul emisiuni:Ovi D Pop ridică fotografia la nivel de artă. 14.15 Teleshopping 14.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 15.40 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 16.30 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 17.50 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitat: Terely Mihai. Titlul emisiunii: Clubul CS Unio a câştigat concursul pe care la organizat. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Lovitura de stat din decembrie 1989.

Numărul câinilor vagabonzi din Satu Mare creşte pe zi ce trece

Scris de Sergiu Podina, 03 mai 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Caini vagabonzi la Satu Mare

Caini vagabonzi la Satu Mare

Primăria nu are din luna decembrie contract cu nicio firmă de ecarisaj

Numărul câinilor fără stăpân care hoinăresc pe străzile municipiului Satu Mare a crescut foarte

mult în ultima perioadă. Reclamaţii din partea cetăţenilor vin în mod constant la Redacţia Informaţia Zilei. Sătmărenii sunt deranjaţi şi chiar se tem pentru siguranţa lor.

Maskulik Csaba, city managerul oraşului, spune că Regulamentul de gestionare a câinilor comunitari a fost adoptat de către Consiliul Local. Cu toate acestea nu s-a demarat procedura în vederea contractării unui serviciu de ecarisaj până ce Instituţia Prefectului nu le va da avizul de legalitate.

Satu Mare este raiul câinilor vagabonzi. Spunem acest lucru deoarece adăpostul Asociaţiei Freelife este supraaglomerat, Primăria Satu Mare a rămas fără un contract de ecarisaj, iar Consiliul Judeţean nu este interesat să se implice într-o astfel de problemă.

Personal, telefonic sau pe reţelele de socializare, cetăţenii contactează redacţia Informaţia Zilei sesizându-ne problema. Chiar şi în lipsa apelurilor disperate, nu trebuie să fii decât puţin atent pentru a vedea că numărul patrupedelor fără stăpân este în creştere.

“Locuiesc pe strada Matei Basarab, aproape de Piaţa de Vechituri. De 10 zile nu dormim din cauza maidanezilor ce noapte de noapte latră sub geamurile noastre. Am sunat la Freelife, dar au spus că nu e treaba lor şi că au deja prea mulţi câini la adăpost.

Am sunat şi la Primărie, de unde mi s-a spus că momentan nu există o soluţie. Nu ştim ce să ne facem, vă daţi seama că după o anumită oră îţi este şi frică să mai ieşi din casă”, declară Horneac Viorica.

Poate în număr şi mai mare, câinii s-au stabilit în cartiere dând târcoale prin parcurile unde sătmărenii îşi duc copiii la joacă. ”Am o fetiţă de cinci ani şi vin foarte des cu ea în parcul UFO din Micro 17. Din ce în ce mai des pe aici vedem câini fără stăpân. Nu sunt neapărat violenţi, ba aş spune că unii sunt jucăuşi, însă animalul care nu este hrănit poate deveni foarte repede agresiv”, spune Emilia Puşcaş.

 

Continuarea o puteţi citi în ediţia tipărită din data de 3 mai.

Abonează-te acum Online!