Nu mulţi sătmăreni au protestat sâmbătă la adresa compensaţiei de doar 50 de bani la litrul de carburant (Foto)

Sătmărenii au protestat din nou faţă de preţurile mari la benzină şi motorină. Aceiaşi organizatori şi-au dat sâmbătă întânire la o benzinărie situată pe Drumul Careiului.

Luând în considerare înscrierile din mediul online, aşteptările erau mari. Dar nu este prima dată când aparenţele de internet induc în eroare. Sunt sătmăreni care online se implică, bifează că participă, dar nici gând să iasă în stradă. Aşa se face că la acţiunea de sâmbătă au ajuns sub 20 de maşini. Chiar şi aşa, cei prezenţi au protestat paşnic, au blocat practic staţiile având pe lunete semnul “nu alimentaţi!”. Totodată, unul dintre cei prezenţi a alimentat simbolic de 52 de bani, cu trimitere indirectă la adresa premierului Nicolae Ciucă. Pe lângă maşini, spre amuzamentul celor prezenţi, un sătmărean a blocat o staţie cu o bicicletă. N-au lipsit motocicletele, dar nici echipajele de poliţie şi jandarmerie, cele din urmă asigurându-se că situaţia nu scapă de sub control. Dar nici de această dată n-a fost cazul de aşa ceva.

“Doar atât s-a putut. O mare dezamăgire. Este greu când te implici mult, foloseşti toate mijloacele posibile de promovare, este dureros să vezi doar o mână de oameni. Totuşi, au fost peste 10.000 de vizualizări. Asta este, mergem înainte, nu cedăm. Următorul protest este joi, 30 iunie 2022”, ne-a declarat Claudiu Nemeş.

Altfel, apropo de acea compensaţie de 50 de bani, ea a fost anunţată zilele trecute, iar în lucru este un proiect în acest sens care ar urma să fie adoptat de Guvern în cât mai scurt timp.

Abonează-te acum Online!
 1. Nicu a spus: 27 iunie 2022, ora 10:11

  Pana cand se va pune in aplicare compensatia , pretul la pompa va fi cu cel putin 50 de bani mai mare, asa ca guvernul crede ca poate fenta prostimea ,dar se inseala amarnic.

 2. Satmarean a spus: 27 iunie 2022, ora 07:50

  Nesimtire curata,RUSINE .

 3. Dac Bulibas a spus: 26 iunie 2022, ora 20:31

  Asta nu-i protest, asta-i BASCALIE !!!. Eu protestez si totodata boicotez prin faptul ca nu circul cu masina de cand prostanacii neamului romanesc au introdus verificarea periodica anuala ca sa ne jecmaneasca de bani !. Nu pt. ca nu as avea bani pt verificari sau carburanti ci pur si simplu din ambitie ca sa le dau peste nas !!!. Astfel NU le mai platesc taxa de drum, verificari periodice anuale obligatorii, asigurare, piese de schimb, reparatii, carburanti ca urmare nu mai contribui la bugetul hotiei de stat !!!. Din partea mea pot da faliment benzinariile, asiguratorii RCA, verificatorii ITP, CNAIR-ul si serviceurile auto !. Asa se protesteaza !!!. Altfel, nu rezolvati nimica doar va pierdeti timpul pretios degeaba !. Cand cererea de carburanti va deveni scazuta de abia atunci oferta de pret va deveni mai mica. Mai mult nici tatucu’ vostru Klaus Werner de 50 bani cel Schwab romanizat nu poate face !!!. Daca proprietarii statiilor de carburanti pot vinde carburanti mai scump pt. un profit mai mare atunci de ce sa n-o faca ???…. Singurul mod de ai opri ar fi impozitarea profitului cu 80 % dar cine sa faca ?, conducatorii vostri care beneficiaza de pe urma cresterii pretului la carburanti care intra la bugetul de stat ???. Ce credeti de unde au bani de dat specialilor si americanilor ????…..

 4. Babacu a spus: 26 iunie 2022, ora 15:11

  Naivitate, e ca si cum ai protesta ca seceta e prea mare si apa din Somes e prea mica.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517