Noul şef al ISU Someş, invitat la emisiunea “În Slujba Comunităţii” de la ITV

Scris de Mihai Sălceanu, 07 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sergiu Buzduga

Lt. col. Sergiu Buzduga, noul inspector şef a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Someş” Satu Mare, este invitatul emisiunii “În Slujba Comunităţii” ce va fi difuzată duminică, 8 mai, de la orele 13.00 şi 20.00 la Informaţia TV. Absolvent al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, lt. col. Sergiu Buzduga activează în cadrul ISU de mai bine de 15 ani, de-a lungul timpului lucrând în mai multe departamente, cum ar fi avizare-autorizare, prevenirea situaţiilor de urgenţă şi altele.

În cadrul emisiunii, prezentând activitatea celor aproximativ 400 de angajaţi ai ISU Satu Mare, inspectorul şef a atras atenţia asupra incendiilor de vegetaţie. Astfel, dacă în 2020 au avut loc 71 astfel de incendii, în 2021 – 23, în numai 4 luni din acest an au avut loc 116 incendieri de mirişti. Oamenii sunt tot mai inconştienţi, a afirmat şeful ISU. Totodată, a atras atenţia asupra situaţiei clădirilor unităţilor de învăţământ. 149 de clădiri, adică 32.7%, nu au autorizaţie de securitate la incendiu. Statistica e mai gravă la situaţia unităţilor de învăţământ: 42% sunt autorizate iar 54% nu sunt autorizate.
În ce priveşte obiectivele propuse, noul inspector şef a vorbit despre două clădiri care vor îmbunătăţi activitatea pompierilor. Este vorba despre un sediu nou la Carei în suprafaţă de 2000 mp, cea mai mare subunitate din ţară şi o clădire care va fi reabilitată lângă sediul ISU din municipiul Satu Mare. Această clădire care a aparţinut Consiliului Judeţean va adăposti la subsol un punct de comandă judeţean şi spaţii de garare, la etajul 1 – echipajul SMURD şi dispeceratil integrat 112 iar la etajul 2 – serviciile de prevenire şi pregătire pentru intervenţii.

De la izbucnirea războiului din Ucraina, ISU s-a ocupat şi de transportul unor refugiaţi. Astfel, au fost aduşi de la Halmeu, cazaţi în judeţ şi transportaţi la aeroport, 1853 de copii instituţionalizaţi din Ucraina şi însoţitori ai acestora.
Alte detalii despre activitatea ISU Satu Mare puteţi afla urmărind duminică emisiunea difuzată la Informaţia TV.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517