00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 01.30 Conversaţii nocturne 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Oşan Orlando. Titlul emisiuni: Care este destinaţia preferată a turiştilor români?.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Legea cauzei şi a efectului. 04.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Sezonierii din vara aceasta. 05.30 Info magazin cu Adirana Mureşan. Titlul emisiuni: Cum este să trăieşti 4 ani în Dubai?. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Instalaţii modern de distilat borfot de fructe. 10.30 Info magazin cu Adirana Mureşan. Titlul emisiuni: O nouă generaţie de ziarişti. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Despre bogăţie şi sărăcie. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Oşan Orlando. Titlul emisiuni: Care este destinaţia preferată a turiştilor români?.(reluare) 13.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Cum ne influenţează gândurile viaţa? 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 16.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Uciderea mistreţilor între necessitate şi obligaţie. 17.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Camelia Iacob şi Irina Tămăşan. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 23.08.2019

Noul album Phoenix, „Vino, Ţepeş!”, va fi lansat luni

Scris de Vasile Andreica, 14 noiembrie 2014 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Nicu Covaci

Nicu Covaci

Nicu Covaci, alături de câţiva dintre vechii membri ai formaţiei Phoenix – Moni Bordeianu, Dzidek Marcinkiewicz – şi Costin Adam, noul solist al trupei, şi cei mai tineri componenţi – Marc Alexandru, Flavius Hosu şi Andrei Cerbu – au prezentat joi cel mai nou album, „Vino, Ţepeş!”, care va fi lansat oficial luni în cadrul unui concert la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

„Noul produs este un disc cu vreo 8-9 piese, toate ‘supărate’, texte alese din poeţii şi scriitorii noştri celebri care din păcate sunt daţi uitării — Eminescu, Macedonski, Alecsandri, Coşbuc. Am mai scris şi eu ceva, şi, în mare, tot discul este foarte ‘supărat’, toate piesele sunt ‘supărate’. Sunt piese care evocă luptători, care evocă voievozi, care-i evocă pe cei care au luptat pentru această ţară şi pentru acest popor. Eu sper să placă atât muzical, cât şi ca mesaj, şi pe scenă va fi prezentat cum nu a mai fost prezentat Phoenix-ul de multă vreme”, a afirmat Nicu Covaci într-o conferinţă de presă.

Artistul a spus că se simte „foarte bine” alături de noua generaţie care reconstruieşte trupa Phoenix şi că este sigur că aceştia vor convinge şi spectatorii de valoarea lor în concertele ce vor urma.

„Mă simt foarte bine alături de aceşti tineri. Formaţia Phoenix este blestemată să renască şi a renăscut de atâtea ori. De data asta generaţia tânără este atât de tânără cum nici eu nu mi-aş fi imaginat şi adevărul este că la vârsta lor noi încă nu cântam sau nu ştiam să cântăm, ori ei, la vârsta lor, deja au un nivel de interpretare care poate fi prezentat oricât şi oriunde şi suntem mândri de ei. Vom convinge în concertele ce urmează de acest nivel”, a afirmat Nicu Covaci.

El a precizat că de-a lungul celor 50 de ani de existenţă, prin trupa Phoenix au trecut aproximativ 40 de oameni.

Biletele pentru concertul de la Teatrul Naţional pot fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 70 de lei şi 250 de lei, fiecare tichet achiziţionat urmând să fie însoţit şi de un CD „Vino, Ţepeş!”, cadou din partea formaţiei Phoenix.

Nicu Covaci a prezentat, în conferinţa de presă, şi cel de-al doilea volum din seria „Phoenix”, „Phoenix. Giudecata înţelepţilor” apărut la Editura Integral.

Volumul debutează cu episodul fugii în Occident, în 1977. Artistul povesteşte în paginile cărţii despre experienţa exilului în Germania, revenirea în ţară după 1990, povestea succesului după reîntoarcere, şi multe alte subiecte legate de industria muzicală românească. Povestea este completată de intervenţii şi mărturii ale unora dintre colegii care au făcut parte de-a lungul timpului din trupa Phoenix.

„Al doilea volum este de zece ori mai interesant decât primul. Este mult mai dramatic şi mai tragic decât orice vă imaginaţi. (…) Ca să fie credibilă cartea, nu am scris numai eu, au scris şi cei care mă cunosc şi care au fost în gaşcă. În volumul doi sunt capitole întregi scrise de alţii. Am vrut să fie clar că aceasta este adevărata poveste a formaţiei Phoenix, nu ce se povesteşte”, a afirmat Nicu Covaci.

Lansarea oficială a volumului va avea loc în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus, pe 22 noiembrie, la ora 14,00, la standul Editurii Integral.

Prima ediţie a seriei Phoenix, „Phoenix. Însă eu…” a apărut în urmă cu 20 de ani. Cea de-a doua ediţie, republicată de editura Integral cu titlul „Phoenix. Însă eu, o pasăre…”, va fi lansată, de asemenea, odată cu volumul doi al seriei. Cărţile vor putea fi achiziţionate la preţurile de 40 lei — volumul I şi 35 lei — volumul al II-lea.

Abonează-te acum Online!
 1. Trezirea! a spus: 14 noiembrie 2014, ora 22:09

  Dacă Ponta iese preşedinte, o să ni se interzică să ascultăm cea mai bună melodie – „În umbra marelui URSS”!

  Jos Ponta! Ponta, nu uita, România nu te vrea!

  Ceauşescu n-a murit, este Ponta t r a v e s t i t!

  Lăsaţi diaspora să voteze!

  „NU” fraudării alegerilor!

  Fiţi eroi în turul doi!

  Dacă vă pasă, nu staţi în casă!

  Klaus! Klaus! Scapă-ne de Mickey Mouse!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.