Notiţe de Emil Cioran în română şi franceză vor fi licitate de la 5.000 de euro

Scris de Vasile Andreica, 23 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Emil Cioran

Emil Cioran

Douăzeci şi şapte de file scrise de mână de Emil Cioran, în limba română şi franceză, sunt puse în vânzare de Artmark cu un preţ de pornire de 5.000 de euro, în licitaţia „Mari Gânditori Români”, care va avea loc pe 31 octombrie la Palatul Cesianu-Racoviţă.

De la Aron Pumnul la Lucian Blaga, de la Emil Cioran la Mircea Eliade, licitaţia cuprinde manuscrise, cărţi rare, corespondenţă şi alte obiecte legate simbolic de aceste personalităţi de marcă.

„Gânduri şi idei”, manuscris Emil Cioran, română (19 file) are un preţ de pornire stabilit la 3.500 de euro, iar un Carnet de panseuri de 37 de file – 2.000 de euro.

„Cuvinte despre o filosofie”, manuscris de Mircea Eliade, trei file, are un preţ de pornire de 1.500 de euro.

Alte loturi puse în vânzare sunt „Monografia completă a lui Constantin Brâncuşi”, de V.G. Paleolog, cu 900 de euro, dar şi „Ultima fotografie a lui Emil Cioran”, de Carlos Freire, în care apare alături de fratele său, Aurel Cioran, în toamna lui 1994, la Paris. Obiectul are un preţ de 600 de euro.

O scrisoare trimisă de Lucian Blaga lui Mircea Eliade, despre „omul universal”, 25 august 1937 (4 file, pe hârtie Mills), însoţită de carte de vizită a lui Lucian Blaga va fi licitată de la 600 de euro.

Licitaţia „Mari Gânditori Români” va avea loc la ora 19.00, iar de la ora 20.00 va începe „Licitaţia de Eleganţă şi Bijuterii Importante”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517