Noi reguli pentru trecerea la învăţământ online

Scris de I. Z., 13 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat joi, 13 ianuarie 2021 o hotărâre prin care schimbă modul de trecere la învăţământul online. Şcolile nu vor mai funcţiona în sistem fizic sau online în funcţie de rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice, ci în funcţie de gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID la nivel de judeţ.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 13 ianuarie 2022, Hotărârea numărul 3 pentru:

– abilitarea Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii desfăşurării cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe, în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19;

– scoaterea de la rezervele de stat a unsprezece construcţii uşoare din elemente modulate, în vederea organizării unor puncte de triaj observaţional/epidemiologic la unităţile spitaliceşti din judeţele Arad, Hunedoara, Teleorman şi Timiş.

Mai precis, şcolile vor funcţiona cu prezenţa fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 este de cel mult 75%.

Dacă paturile COVID din spitale sunt ocupate mai mult de 75%, şcolile din judeţul respectiv trec în sistem online, potrivit hotărârii adoptate de CNSU. Pentru a se redeschide şcolile în aceste judeţe, gradul de ocupare a paturilor COVID în spitale trebuie să scadă sub 70%.

De asemenea, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de COVID într-o clasă (grupă de învățământ antepreșcolar/preșcolar sau clasă de învățământ primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Direcţiile judeţene de sănătate publică vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-uril proprii, rata de ocupare a paturilor în de spital.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517