Noi reguli pentru şoferi de la 1 iulie: este obligatorie dovada absolvirii a 10 clase pentru a susţine examenul de conducere | Informaţia Zilei

Noi reguli pentru şoferi de la 1 iulie: este obligatorie dovada absolvirii a 10 clase pentru a susţine examenul de conducere

Scris de Ioan Aniţaş, 30 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Instalarea verii aduce o serie de noutăţi pentru şoferi, dar şi pentru candidaţii de şoferi. Schimbările pentru şoferi sunt valabile începând cu 1 iulie. Cei vizaţi de schimbarea Codului Rutier sunt deopotrivă cei care îşi doresc să urmeze cursurile pentru şcoala de şoferi, dar şi persoanele care au deja permisul de conducere.

De la 1 iulie vor fi aplicate sancţiuni care în prezent nu sunt prevăzute de lege. O măsură foarte dură ce va fi aplicată de la această dată este cea privitoare la folosirea telefonului mobil în timpul condusului. Şoferii care vor încălca legea în acest fel trebuie să îşi ia adio de la permisul de conducere pentru 30 de zile.

La fel, noi reguli vor fi şi pentru cei mai în vârstă. Aceştia trebuie să fie supuşi mai des unor controale medicale, din moment ce au şanse mai ridicate de a produce accidente ca urmare a unor probleme de sănătate. Astfel, persoanele care depăşesc vârsta de 70 de ani trebuie să se supună noii legislaţii, care prevede că acestea trebuie să fie evaluate din punct de vedere medical. Medicii vor fi cei care stabilesc dacă şoferul respectiv mai are dreptul de a conduce, după ce analiza medicală este efectuată.

Noul Cod Rutier prevede sancţiuni sporite şi pentru pasionaţii de viteză. Astfel, vitezomanii care depăşesc viteza legală cu peste 60 de km/h vor primi amenzi din clasa a V-a, care aduc sancţiuni mai mari, între 21 şi 50 de puncte amendă. Aşadar, amenzile pentru viteză se vor situa acum între 4.080 şi 9.600 de lei. Totodată, vitezomanii vor avea permisul suspendat pentru un an de zile dacă încalcă aceste reguli.

O altă regulă ce va intra în vigoare de la 1 iulie este una care priveşte persoanele ce vor să devină conducători auto. Cei care vor să ia permisul de conducere trebuie să aibă minimum zece clase terminate, altfel nu vor fi acceptaţi de instructorii auto.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517