00.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 02.00 Ne Cheamă Natura 03.15 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Cionca. Titlul emisiunii: Pădurea şi fauna pe care o adăposteşte. 04.10 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 05.05 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Ştiri 07.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 09.00 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu, invitat: Ciprian Crăciun. Titlul emisiuni: De ce are PSD cei mai buni candidaţi la alegerile europarlamentare?(reluare) 10.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Camelia Iacob, Irina Tămăşan. 11.15 Teleshopping 11.30 Ştiri 12.00 Agenda publică (dezbatere electorală), cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Crăciun, Beniamin Urs, Adrian Ştef. Titlul emisiunii: Am intrat în ultima săptămână din această campanie electorală. (reluare) 14.00 Cultură 14.15 Teleshopping 14.30 Promovare Electorală, Preşedintele ALDE întâlnire cu alegători la Satu Mare.(reluare) 15.30 Portret de artist, invitat: Dumitru Iederan 16.20 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Szilagyi Ştefan. Titlul emisiunii: Fotbalul judeţean îşi decide în curând campioana sezonului 2018-2019. 17.15 Reportaj la Sâmbra Oilor 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Accesul la tratament medical în străinătate. 18.30 Promovare Electorală, cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Promovare Electorală, Ludovic Orban a găsit la Satu Mare o organizaţie PNL puternică. (reluare) 23.30 Cultură – Performanţe istorice pentru învătământul sătmărean. 21.05.2019

Nicu Alifantis şi trupa Zan au oferit un concert de foarte bună calitate

Scris de Vasile Andreica, 12 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Alifantis & Zan salutând publicul

Alifantis & Zan salutând publicul

Revenit la Satu Mare după 5 ani de absenţă, Nicu Alifantis a cântat aproape două ore alături de trupa Zan şi violonistul Mihai Neniţă în sala Casei de Cultură a Sindicatelor, duminică seară, în organizarea Centrului Cultural ”G.M. Zamfirescu”. Sala nu a fost chiar arhiplină, dar un public numeros a ţinut să fie prezent la reîntâlnirea cu unul din cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi muzicieni de folk ai ţării.

Alifantis şi membrii trupei (chitaristul Răzvan Mirică, basistul Virgil Popescu, pianistul Sorin Voinea şi bateristul Relu Biţulescu), alături de inspiratul violonist mai sus pomenit, au oferit o seară plăcută în compania pieselor care l-au consacrat în ultimii 45 de ani pe artistul născut la Brăila. Orchestraţia bogată a dat în unele cazuri o dimensiune în plus unor cântece binecunoscute (”Ploaie în luna lui Marte” fiind un exemplu bun în acest sens) şi, la fel ca în 2014, n-au lipsit piesele în limba portugheză şi în greacă, dedicate tatălui şi bunicului lui Alifantis.

Alternând cântecele ritmate cu cele meditativ-melancolice, Alifantis a folosit pe parcursul serii mai multe tipuri de chitară, inclusiv un banjo minuscul, dovedind că a rămas acelaşi virtuoz al instrumentului şi nu şi-a pierdut carisma şi pofta de improvizaţie, deşi a oprit un cântec fiind iritat de blitzurile din sală. El a ţinut să îl salute public pe sătmăreanul Mircea Florian, pe care îl consideră mentorul său în ale muzicii folk.

Este uimitoare prospeţimea pe care Nicu Alifantis o arată încă pe scenă, după aproape 5 decenii de carieră. A fost aplaudat îndelung şi a oferit şi un bis: ”Ţara noastră”. Sperăm să-l mai revedem în evenimente muzicale la Satu Mare, poate într-un cadru mai destins, în viitor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.