26.03.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 01.15 Ne cheamă natura 02.15 Cultură, Balul de lăsatul secului, ediţia a IV-a 03.50 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare. 03.45 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 04.45 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 05.40 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Sindicaliştii de la Electrolux, în a patra săptămână de grevă generală. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Concert al Corurilor Bisericeşti Ortodoxe din Municipiul Satu Mare. 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: Postul Mare – semnificaţii. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Dan Burulea, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Scandalul mutării ambasadei la Ierusalim, a reizbucnit.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 14.30 Teleshopping 14.45 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 15.40 Zone Folclorice 16.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 17.45 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Zoltan Pataki . Titlul emisiunii: Despre fotbalul judeţean cu vicepreşedintele AJF-ului sătmărean. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare.

Nicu Alifantis şi trupa Zan au oferit un concert de foarte bună calitate

Scris de Vasile Andreica, 12 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Alifantis & Zan salutând publicul

Alifantis & Zan salutând publicul

Revenit la Satu Mare după 5 ani de absenţă, Nicu Alifantis a cântat aproape două ore alături de trupa Zan şi violonistul Mihai Neniţă în sala Casei de Cultură a Sindicatelor, duminică seară, în organizarea Centrului Cultural ”G.M. Zamfirescu”. Sala nu a fost chiar arhiplină, dar un public numeros a ţinut să fie prezent la reîntâlnirea cu unul din cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi muzicieni de folk ai ţării.

Alifantis şi membrii trupei (chitaristul Răzvan Mirică, basistul Virgil Popescu, pianistul Sorin Voinea şi bateristul Relu Biţulescu), alături de inspiratul violonist mai sus pomenit, au oferit o seară plăcută în compania pieselor care l-au consacrat în ultimii 45 de ani pe artistul născut la Brăila. Orchestraţia bogată a dat în unele cazuri o dimensiune în plus unor cântece binecunoscute (”Ploaie în luna lui Marte” fiind un exemplu bun în acest sens) şi, la fel ca în 2014, n-au lipsit piesele în limba portugheză şi în greacă, dedicate tatălui şi bunicului lui Alifantis.

Alternând cântecele ritmate cu cele meditativ-melancolice, Alifantis a folosit pe parcursul serii mai multe tipuri de chitară, inclusiv un banjo minuscul, dovedind că a rămas acelaşi virtuoz al instrumentului şi nu şi-a pierdut carisma şi pofta de improvizaţie, deşi a oprit un cântec fiind iritat de blitzurile din sală. El a ţinut să îl salute public pe sătmăreanul Mircea Florian, pe care îl consideră mentorul său în ale muzicii folk.

Este uimitoare prospeţimea pe care Nicu Alifantis o arată încă pe scenă, după aproape 5 decenii de carieră. A fost aplaudat îndelung şi a oferit şi un bis: ”Ţara noastră”. Sperăm să-l mai revedem în evenimente muzicale la Satu Mare, poate într-un cadru mai destins, în viitor.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.