Negreşti Oaş: Ioan Gambra îşi caută dreptatea în disputa cu poliţistul Marius Potroviţă | Informaţia Zilei

Negreşti Oaş: Ioan Gambra îşi caută dreptatea în disputa cu poliţistul Marius Potroviţă

Scris de Mihai Sălceanu, 10 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Un eveniment nefericit petrecut în sediul Poliţiei Negreşti Oaş a tulburat viaţa cetăţeanului Ioan Gambra, consilier local PSD al oraşului Negreşti Oaş. Dânsul ne-a căutat la redacţie şi ne-a lăsat o declaraţie de 6 pagini în care descrie cu lux de amănunte întreaga situaţie. Redăm câteva idei şi citate din această declaraţie.

În data de 8 noiembrie 2019, Gambra Ioan a fost rugat de un cunoscut, Augustin Codrea, electrician auto, să vină să-l ia de la sediul Poliţiei, unde a dat o declaraţie. În timp ce aştepta pe hol, alături de alţi trei poliţişti, la Ioan Gambra a venit agentul de poliţie Marius Potroviţă, care folosind cuvinte jignitoare, l-a poftit afară din sediu. „A repetat într-una ieşi afară, marş afară, împingându-mă, bruscându-mă. Eu la toate cele întâmplate nu am reacţionat în nici un fel, neînţelegând acel comportament”, susţine Ioan Gambra în declaraţie.

Ulterior a aflat că Augustin Codrea a fost sancţionat pentru că a condus fără să deţină acte maşina cu numărul SM-23-GGS, care i-ar aparţine lui Ioan Gambra. Însă Ioan Gambra susţine că acea maşină nu-i aparţine şi nu i-a aparţinut niciodată. „Aceste afirmaţii le consider foarte grave, deoarece vin din partea unui poliţist. Foarte interesantă mi se pare şi poziţia celor trei cadre prezente, care nu au auzit şi nu-şi aduc aminte de nimic concludent. Ca simplu cetăţean ar trebui să am încredere în instituţiile statului”.

Adrese către MAI şi Parchet

În căutarea dreptăţii, Ioan Gambra a trimis adrese către Ministerul Afacerilor Interne, Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

În Ordonanţa de clasare după începerea urmăririi penale din data de 7 aprilie 2020, procurorul Sferle Adrian Ionel din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea constată că maşina respectivă nu era în trafic iar electricianul Augustin Codrea încerca să o repare, moment în care agentul Marius Potroviţă i-a cerut actele. Pentru că nu le avea asupra sa, l-a condus la sediul Poliţiei pentru identificare şi l-a amendat pentru că maşina avea Inspecţia Tehnică Periodică expirată din 2014, deşi nu era în circulaţie, ridicând şi plăcuţele de înmatriculare.

În ce priveşte evenimentul din sediul poliţiei, Marius Potroviţă neagă toate acuzaţiile acuze, spunând că în momentul când i s-a cerut să părăsească instituţia, a motivat că este consilier local şi are dreptul să asiste la activităţile organelor de poliţie.

Punctul de vedere al IPJ Satu Mare

Pentru lămirirea situaţiei am cerut un punct de vedere şi din partea IPJ Satu Mare. Iată o parte din răspunsul semnat de comisar de poliţie Nagy Florentina<

„La data de 08.11.2019, în urma activităţilor specifice, poliţisul reclamat a depistat în trafic autoturismul cu numărul de înmatriculare SM-23-GGS la volanul căruia se afla un bărbat, care a fost condus la sediul Poliţiei oraş Negreşti Oaş în vederea legitimării şi sancţionării contravenţionale pentru abateri la regimul  circulaţiei rutiere, întrucât nu avea documentele personale şi ale autoturismului asupra sa.

Incidentul referitor la comportamentul poliţistului reclamat s-a petrecut în cursul aceleiaşi zile, în momentul în care persoana care a făcut sesizarea la redacţia cotidianului Informaţia Zilei, s-a deplasat la sediul Poliţiei oraşului Negreşti Oaş pentru a-l duce acasă pe cetăţeanul sancţionat, întrucât autoturismul acestuia a fost indisponibilizat de poliţişti, pentru abaterile rutiere săvârşite.

În ceea ce priveşte faptele atribuite poliţistului reclamat, conducerea inspectoratului a dispus măsurile legale faţă de acesta, în sensul prevederilor legii 360/2002 privind Statutul poliţistului cu modificările şi completările ulterioare cât şi a Hotărârii Guvernului 991/2005 pentru aprobarea Codului de etică şi deontologie al poliţisului.”

Şi totuşi, Gambra Ioan nu este mulţumit. Chiar dacă nimeni nu vrea să recunoască faptul că a fost bruscat, de ce a fost amendat Augustin Codrea pentru că a condus o maşină cu ITP-ul expirat când s-a constatat că de fapt maşina era pe marginea drumului? Şi de ce în continuare se susţine că acea maşină i-a aparţinut? Sunt întrebări la care Ioan Gambra mai aşteaptă răspuns şi este hotărât să se adreseze şi Curţii Europene pentru Drepturile Omului.

Abonează-te acum Online!
 1. mutu2 a spus: 12 iunie 2020, ora 08:29

  Sunt o grămadă de maşini în Negreşti-Oaş şi prin satele vecine care nu sunt în regulă .Pe lângă faptul că au volanul pe dreapta nu au verificare tehnină ,nu au asigurare nu sunt înmatriculate şi multe altele.În aczul de faţă adevărul e probabil undeva la mijloc adică omul circula cu maşina care era în neregulă iar când a fost prins a declarat că mergea cu ea la service, sau că de fapt era parcată pe marginea drumului.

 2. Vox a spus: 11 iunie 2020, ora 16:43

  Analfabeti Uitativa ce fizic au Unii cum au trecut acestia Proba Fizica ? Vai si amar .

 3. Dac Bulibas a spus: 11 iunie 2020, ora 10:29

  Unii politisti evident, dupa ce comit abuzuri, mint cu nerusinare !!! pt. asi scapa pielea. Sefii lor cei prosti incearca sa-i acopere sau sa musamalizeze faptele acestora in loc sa-i traga la raspundere si sa-i pedepseasca in mod exemplar ca sa fie de invatatura pt. ceilalti colegi ai lui. In aceste conditii sa nu ne miram daca politistii sunt calcati cu masinile pe drumurile publice sau omorati ca altfel nu se face dreptate. Din pacate mai patesc si cei care nu merita pt. abuzurile altora, dar asta este situatia, trebuie facuta curatenie si in randul cadrelor politiei !. Pe posturile TV nu demult a fost prezentat un video in care se vedea ca 7 (!!!) politisti a fost nevoie pt. a imobiliza un barbat batran pensionar care nu a lasat sa i se ia temperatura in fata unui Hypermarket. Asta este politia romana !!!, o rusine monumentala !!!. Bine ca nu l-au amendat pe cel care a inregistrat si a pus la vedere acest video rusinos pt. politie !. Politistii se dau mari in sediile politiei si cand au superioritate numerica ca in rest sunt niste lasi si fricosi asa cum ne-au demonstrat de nenumarate ori !. Nu ne putem baza pe ei !. In situatii de 1 la 1 nu au curajul nici macar sa te legitimeze de frica sa nu incaseze !!!.

 4. Eu a spus: 11 iunie 2020, ora 09:39

  Si eu am trecut printr-o experienta asemanatoare . Pentru faptul ca am facut o poza la o cladire , am fost luat pe sus de politie si dus la sectie pentru legitimare . Noroc cu fetita care era impreuna cu mine . Daca nu , imi spuneau ca m-ar fi incatusat , desi am vorbit civilizat , nu m-am opus ……. Exces de zel? In imagine apare un jandarm dormind in masina , iar politistul ocupat la bancomat . Am fost obligat sa sterg imaginea din telefon in fata lor pt.ca nu stiau codul . Am scapat cu bine dupa vreo 15 minute .

 5. Om a spus: 11 iunie 2020, ora 08:18

  Vox, ce sa-ti spun, esti vreo somitate in domeniu sa si credem ce spui tu. Hahahh

 6. Vox a spus: 11 iunie 2020, ora 00:01

  Negresti un Oras al Nimanui Tara Salbaticilor nu a Oasului .

 7. coco a spus: 10 iunie 2020, ora 22:19

  Cioara la cioara nu-si scoate ochii Militienii si politicienii sunt cei mai mari mincinosi din tara si intotdeauna au dreptate La noi se poate

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Goldis Admitere

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517