Negrescu: Este nevoie de o relansare a proiectului european

Eurodeputatul PSD,  Victor Negrescu  a solicitat convocarea unei Convenţii pentru schimbarea tratatelor europene pentru a relansa proiectul Uniunii Europene. 

” Am participat activ la lucrările Conferinţei privind Viitorul Europei. A fost un exerciţiu democratic deschis şi transparent, în care am preluat punctele de vedere venite de la cetăţeni şi de la reprezentanţii partenerilor sociali şi ai societăţii civile.

Dezbaterile nu au fost mereu uşoare, însă am elaborat împreună un document care integrează toate propunerile constructive privind viitorul Europei. M-a bucurat faptul că propunerea mea privind crearea unui plan integrat pentru educaţie la nivel european şi intensificarea eforturilor europene în materie a fost preluată în concluzii.

Dar, pentru a putea răspunde cu adevărat la toate aceste aşteptări este nevoie de mai mult. Este nevoie de o relansare a proiectului european care poate să vină de la o Convenţie care să genereze schimbări ale tratatelor europene.

În aceste vremuri dificile, Uniunea Europeană trebuie să îşi ofere noi orizonturi tinzând spre mai multă solidaritate, integrare şi protecţie pentru cetăţenii europeni. Mesajul Conferinţei privind Viitorul Europei este clar, iar larga majoritate a reprezentanţilor Parlamentului European împărtăşeşte această viziune.” a scris Negrescu pe Facebook.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517