Muzică la apus de soare în Parcul Rudolf Fatyol din Satu Mare

Scris de I. Z., 01 septembrie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Joi a avut loc un nou concert al Filarmonicii “Dinu Lipatti”

Muzica la apus de soare. Aşa putem descrie scurt seara de joi. A fost o seară deosebită, Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” oferind din nou publicului său minunat un moment plin de bucurie. În aceste zile în care distanţarea socială este pe buzele tuturor muzica a reuşit să unească sufletele oamenilor.

Parcul Rudolf Fatyol a găzduit concertul de joi. Cu Turnul Pompierilor gardă, orchestra a prezentat un program efervescent, romantic, plin de energie. Un program foarte apreciat de publicul sătmărean prezent la concert.

Orchestra sătmăreană a avut doi invitaţi. Solistul serii a fost renumitul violonist Artur Kaganovskiy. Recunoscut international pentru tonul său bogat, tehnica remarcabilă şi muzicalitatea sa excepţională acesta a încântat auditoriul şi i-a oferit o doză de virtuozitate şi de sensibilitate în acelaşi timp. Cele două lucrări din programul său , “Melodii Lăutăreşti” şi “Carmen” de Pablo Sarasate au evidenţiat toate calităţile remarcabile ale tânărului violonist.
La pupitrul dirijoral s-a aflat maestrul Mihnea Ignat. Este unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai actualei generaţii de dirijori. Izvor de energie şi o adevărată sursă de inspiraţie, a reuşit să creeze o punte între orchestră şi public, astfel că fiecare mesaj muzical a fost îmbrăţişat cu bucurie de cei prezenţi.

Muzicienii noştri prin repertoriul ales au oferit un concert deosebit. Muzica lor a ajuns la inimile tuturor celor care i-au ascultat. Instrumentiştii solişti ai orchestrei au interpretat cu măiestrie solo-urile scoţând în evidenţă nivelul ridicat de pregătire atât din punct de vedere al tehnicii instrumentale cât şi spiritual. Ne mândrim cu ei.

Atât artiştii cât şi publicul au respectat cu stricteţe normele ce se impun în cadrul pandemiei de Sars-Cov-2. Artiştii doresc să mulţumească publicului pentru devotament şi pentru aprecierea pe care o simt de fiecare dată când se află pe scenă.

Filarmonica “Dinu Lipatti” vă invită săptămâna viitoare la un concert atipic, un concert la înălţime. Patru instrumentişti din partida de trombon vă vor încânta joi auzul şi privirile de acolo de sus din Turnul Pompierilor. Va fi un concert inedit ce nu trebuie ratat.

Alina M.

Abonează-te acum Online!
  1. papp a spus: 01 septembrie 2020, ora 11:44

    Ar fi locul perfect pentru dezbaterea Coi-Gab

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517