18.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.00 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.50 Cultură – 10x10 Născut în România 05.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Erdei D. Istvan. Titlul emisiuni: Cum va fi bugetul din care se va gospodări România în 2019? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.00 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas. Titlul emisiunii: Ministranţii diecezei au învheiat un an bogat. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Despre planurile sătmărenilor la şah in 2019. 16.40 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură

Musaca de vinete

Scris de Eva Laczko, 03 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cărnoase şi hrănitoare, vinetele au elemente care pot înlocui foarte bine carnea, drept pentru care vă propunem o reţetă gustoasă!
3 vinete (aprox. 2 kg)
2 cepe
3 căţei de usturoi
800 gr carne tocată (la alegere)
8 roşii potrivite tăiate rondele
3 ouă
4 linguri cu smântână
200 ml supă de vită
1/2 legatură pătrunjel
1/2 legatură mărar
300 ml ulei, sare, piper,

Preparare:
Vinetele spălate le tăiem în felii de grosimea unui deget, le presărăm cu sare şi le lăsăm la scurs 30 de minute. Apoi le punem la călit uşor, pe ambele părţi.  Scoatem vinetele călite pe un servet de hârtie ca să absoarbă surplusul de ulei.
În 50 ml ulei punem la călit ceapa tăiată feliuţe şi usturoiul tocat mărunt. Lăsăm să se călească până când ceapa devine sticloasă şi apoi adaugăm carnea tocată. Călim câteva minute după care adaugăm supa de vită şi lăsam la fiert 15-20 minute. După ce compoziţia s-a răcit, adaugăm  un ou, zarzavaturile tocate mărunt, sare şi piper.
Ungem un vas de iena sau de ceramică cu puţin unt după care punem un rând de vinete, un rând de carne, apoi un rând de roşii tăiate rondele şi tot aşa până terminam toate ingredientele. Ultimul strat (cel de deasupra) trebuie să fie de vinete.
Batem două ouă cu 4 linguri de smântână şi turnăm peste musaca. Coacem la cuptor, la foc potrivit, timp de 50 minute.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.