Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: Începând de azi profesorii pot fi închiși pentru luare de mită (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitați Radu Ulmeanu, Mircea Dobra, Ciprian Costea, titlul emisiunii: Americanii ne spun că nu suntem pregătiți pentru impozitul pe gospodărie (reluare) 02.22 Sănătate, cu Mihaela Ghiță, invitat Maria Oprea, titlul emisiunii: Afecțiunile tiroidei 03.20 Aniversarea Nunții de Aur la Bixad 03.57 Să ne cunoaștem sportivii, secția de judo de la CSM Satu Mare 04.17 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia, invitat dr. Liana Strîmb, titlul emisiunii: Modalități de preparare în fitoterapie 05.30 Mesager educațional, cu Vasile Nechita, invitat Csaba Csintalan, titlul emisiunii: Șansele învățământului de la sate 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Călin Durla, titlul emisiunii: Începând de azi profesorii pot fi închiși pentru luare de mită (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.50 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Copiii, mediul virtual și rețelele de socializare 10.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiță, invitat Sidonia Lățea, titlul emisiunii: Homeopatia pe înțelesul tuturor 11.22 Teleshopping 11.37 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu, invitați Radu Ulmeanu, Mircea Dobra, Ciprian Costea, titlul emisiunii: Americanii ne spun că nu suntem pregătiți pentru impozitul pe gospodărie (reluare) 13.00 Știri 13.38 Viața la țară, cu Ioan Anițaș, titlul emisiunii: Bătrânii sunt frâna agriculturii 14.40 Teleshopping 14.57 Spiriduș Ghiduș 16.15 Danțu la Șură din Soconzel, tradiție și autenticitate 16.55 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy, titlul emisiunii: Compostarea deșeurilor biodegradabile o componentă în reciclare 17.40 Iată omul, cu Gabriel Ghișan, invitat Andreea Maria Paul 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu 21.30 Mesager educațional, cu Vasile Nechita 22.20 Portret de artist, cu Ioana Vladimirescu 23.30 Știri

Musaca de vinete

Scris de Eva Laczko, 03 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cărnoase și hrănitoare, vinetele au elemente care pot înlocui foarte bine carnea, drept pentru care vă propunem o reţetă gustoasă!
3 vinete (aprox. 2 kg)
2 cepe
3 căţei de usturoi
800 gr carne tocată (la alegere)
8 roşii potrivite tăiate rondele
3 ouă
4 linguri cu smântână
200 ml supă de vită
1/2 legatură pătrunjel
1/2 legatură mărar
300 ml ulei, sare, piper,

Preparare:
Vinetele spălate le tăiem în felii de grosimea unui deget, le presărăm cu sare şi le lăsăm la scurs 30 de minute. Apoi le punem la călit uşor, pe ambele părţi.  Scoatem vinetele călite pe un servet de hârtie ca să absoarbă surplusul de ulei.
În 50 ml ulei punem la călit ceapa tăiată feliuţe şi usturoiul tocat mărunt. Lăsăm să se călească până când ceapa devine sticloasă şi apoi adaugăm carnea tocată. Călim câteva minute după care adaugăm supa de vită şi lăsam la fiert 15-20 minute. După ce compoziţia s-a răcit, adaugăm  un ou, zarzavaturile tocate mărunt, sare şi piper.
Ungem un vas de iena sau de ceramică cu puţin unt după care punem un rând de vinete, un rând de carne, apoi un rând de roşii tăiate rondele şi tot aşa până terminam toate ingredientele. Ultimul strat (cel de deasupra) trebuie să fie de vinete.
Batem două ouă cu 4 linguri de smântână şi turnăm peste musaca. Coacem la cuptor, la foc potrivit, timp de 50 minute.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.