Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

O conopidă, 500 grame de carne tocată de pasăre (la conopidă alt fel de carne nu se potrivește), o ceapă, un ardei (nu neapărat), 3 linguri de unt, un ou, o linguriță de boia de ardei sare, piper, 2 linguri de pesmet, smântână la servire

Mod de preparare:

Se rupe conopida în bucheţele, fără să lăsați cotoare prea mari, se spală şi se fierb pe jumătate în apă cu sare, apoi se strecoară și se scurg de apă. Carnea tocată se căleşte cu ceapa tocată mărunt, la care se poate adăuga și un ardei mărunțit fin sau o lingură de pastă de ardei, dar nu în mod obligatoriu. Se adaugă boiaua, un praf de piper, sare şi după ce se ia de pe foc, se lasă să se răcească puțin și se adaugă și oul bătut în prealabil. Se unge o tavă antiaderentă cu unt și se presară cu pesmet. Se aşază un rând de conopidă, împărţind astfel buchetele, încât stratul să fie cât mai egal. Se pune un rând de carne apoi alt rând de conopidă. Se presară cu pesmet, eventual și cu cașcaval răzuit, se adaugă o lingură de unt împărțit pe toată suprafața. Se dă la cuptor până se rumenește frumos. Se servește cu smântână.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

REȚETE ROMÂNEȘTI

Sarmale bătrâneşti cu carne de porc

Sarmalele, un clasic culinar est-european, combină carnea tocată cu orez, ceapă, și condimente, înfășurate în frunze de varză acră, coapte lent cu slănină afumată și bulion de roșii, reflectând o tradiție gastronomică bogată și istorică.