Image 1
Image 2

Musaca de cartofi moldovenească

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente: 2 kg de cartofi, un kg de carne tocată (poate fi de vită, porc, curcan, pui la alegere), o ceapă mijlocie, o linguriţă de boia de ardei dulce,sare, piper, o lingură de unt/margarină, 2 linguri de smântână, o lingură de ulei, 100 g brânză mozzarella sau caşcaval.

Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se pun la fiert în apă cu sare, tăiaţi în patru, ca pentru piureul de car- tofi. Când s-au fiert se strecoară de apa în care s-au fiert şi se stri- vesc; se amestecă cu smântâna, untul sau margarina, sare, piper (după gust). Într-o tigaie sau cratiţă se pune uleiul şi ceapa tăiată mărunt, se căleşte puţin, după care se adaugă carnea tocată, se căleşte şi aceasta, se presară cu boiaua dulce, sarea şi piperul. Se ia de pe foc când carnea este bine prăjită. Într-o tavă anitaderentă se pune un strat de cartofi piure apoi un strat de carne apoi un alt strat de cartofi piure. Deasupra ultimului strat de cartofi se pune brânză răzălită şi se dă la cuptor, flacăra medie pentru circa 15 minute sau pâna brânza se rumeneşte. Musacaua se serveşte caldă cu salată de roşii, de varză sau orice altă murătură ce aveţi prin casă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with