Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţide noua grilă de salarizare.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă sau dispariţie. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Mureşan. 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Dudaş. Titlul emisiunii: Cultura de căpşuni. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţi de noua grilă de salarizare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.20 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Adriana Laszlo. Titlul emisiunii:Cum înţelegem plânsul copiiilor? 10.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlulemisiunii: Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 ]n slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă,invitat:Sedonia Lăţea.Titlul emisiuni: Despre diete,vitamine la început de primăvară. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.25 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Tripon. 17.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 23.30 Ştiri

Municipiul Satu Mare, premiat pentru promovarea şi susţinerea antreprenoriatului

Scris de I. Z., 07 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Eforturile administraţiei locale în susţinerea şi promovarea antreprenorilor au fost recunoscute pe plan naţional, în cadrul unui eveniment care îşi propune premierea modelelor de bune practici în diverse domenii de activitate.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor şi viceprimarul Adrian Albu au participat luni, 6 noiembrie, la Gala Asociaţiei Municipiilor din România, organizată la sediul Ateneului Român.

Evenimentul s-a desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Klaus Iohannis şi a avut ca principal scop promovarea şi premierea exemplelor de bune practici din municipiile României, în zece domenii de activitate: educaţie, sănătate, transport, iluminat public, sisteme de încălzire, promovarea şi susţinerea antreprenoriatului, amenajarea de spaţii verzi, parcuri şi locuri de joacă, promovarea turismului, digitalizare, transparenţă. 

În cadrul Galei AMR, municipiul Satu Mare a participat cu două proiecte, unul care a vizat investiţiile în învăţâmânt derulate până acum de Primăria Municipiului Satu Mare, în timp ce al doilea s-a referit la susţinerea şi promovarea antreprenorilor.

Merită menţionat faptul că, pentru asigurarea gradului de obiectivitate al procesului de evaluare, în cadrul comisiilor de evaluare, au fost cooptaţi în calitate de preşedinţi, rectori ai universităţilor, decani ai facultăţilor de profil din România, profesori universitari, reprezentanţi ai sectorului non-guvernamental, care au evaluat aplicaţia depusă de fiecare municipiu pe baza unei grile de evaluare, specifice fiecărei categorii de premii.

Ambele proiecte au primit aprecieri din partea juriului, însă proiectul dedicat dezvoltării economiei locale s-a deosebit de toate celelate proiecte depuse de muncipiile care s-au înscris în competiţie. Astfel, în urma jurizării, acest proiect a fost distins cu “Premiul de Excelenţă în promovarea şi susţinerea antreprenoriatului” .

“În ultimul an, pentru dezvoltarea relaţiilor cu antreprenorii sătmăreni ne-am concentrat energia şi eforturile pentru a implementa patru proiecte care au vizat asigurarea unor facilităţi investitorilor prin programul de minimis, promovarea şi sprijinirea micilor meşteşuguri şi a asociaţţilor profesionale prin găzduirea de evenimente, conferinţe în noul sediu al Casei Meşteşugarilor, susţinerea startup-urilor prin Centrul Tehnologic de Inovaţie şi Afaceri, cât şi aducerea acasă a tinerilor plecaţi la studii în marile centre universitare şi integrarea lor pe piaţa muncii, prin programul nostru de suflet intitulat “Satu Mare te aşteaptă acasă!”. 

În loc de un discurs lung pe care să îl susţin astăzi în faţa dumneavoastră, doresc să mă rezum la un simplu “Multumesc!”pentru onoarea pe care mi-aţi făcut-o acordând municipiului Satu Mare un premiu atât de important, pe un segment în care procesul de schimbare este unul durabil. Felicitări tuturor celor premiaţi pentru profesionalism, muncă şi determinare şi organizatorilor pentru promovarea proiectelor admnistraţilor publice locale din România”, a declarat  în cadrul evenimentului edilul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Satu Mare s-a alăturat cu acest premiu altor nouă municipii din ţară care au primit un premiu pentru un proiect pe un anumit domeniu de activitate,  precum Suceava, Craiova, Alba Iulia, Brăila, Giurgiu, Vaslui, Sibiu, Cluj- Napoca şi Roman, dovedind că eforturile administraţiei locale din ultimul timp sunt recunoscute şi pe plan naţional.

Abonează-te acum Online!
  1. IOANA a spus: 08 noiembrie 2017, ora 18:29

    BRAVO !!!!!!!

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.