Mozaicuri romane descoperite în mijlocul podgoriilor din Valpolicella | Informaţia Zilei

Mozaicuri romane descoperite în mijlocul podgoriilor din Valpolicella

Scris de Vasile Andreica, 29 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Arheologii au descoperit mozaicuri romane perfect conservate sub viţele de vie din nordul Italiei, posibile elemente decorative ale unei vile căutate de un secol, a anunaţt joi primarul localităţii, citat de AFP.

Somptuoasele mozaicuri în culori vii şi desene geometrice, parţial dezgropate în apropiere de comuna Negar di Valpolicella, în apropiere de Verona (nord-est), ar fi putut face parte dintr-o vilă romană din secolul III, deja descoperită de arheologi în 1922.

„A fost foarte impresionant că văd mozaicurile datorită calităţilor lor, a excelentei conservări a culorilor”, a declarat pentru AFP primarul Roberto Grison.

Locuitorii acestei regiuni viticole, care produce vinul roşi italian Valpolicella, ştiau de ani că vestigiile romane se ascund acolo, în contextul unor prime cercetări vechi de un secol. Mozaicurile, găsite într-un loc supranumit „Villa”, reprezintă prima mare descoperire.

Arheologul municipal Gianni de Zuccato povesteşte că a avut impresia că „intră într-o maşină a timpului” atunci când a găsit mozaicurile cu motive geometrice roşii, gri, albe şi maro.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517