Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Lorand Turos. Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu fondul de pensii din pilonul II? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Ciocan, Ştefan Ressler, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis iese din ce în ce mai des în mulţime. (reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariţie sau crimă Mesager educaţiona, cu Vasile Nechita, invitat: Vlaicu Popescu. Titlul emisiuni: Învăţământul dual la Colegiul Tehnic Unio- Traian-Vuia. 04.20 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla . 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat:Bornyasz Iosif. Titlul emisiunii: Caprele spaniole la concurenţă cu cele autohtone. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Lorand Turos. Titlul emisiunii: Ce se întâmplă cu fondul de pensii din pilonul II? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Carmen Sas. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Pallai Bele. Titlul emisiunii: Gorog katolikus elet. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Ciocan, Ştefan Ressler, Adelin Ghiarfaş. Titlul emisiunii: Preşedintele Iohannis iese din ce în ce mai des în mulţime. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile. 14.30 Teleshopping 14.50 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Marcel Nichita. Titlul emisiuni: Îngrijirea tenului primăvara. 15.25 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 17.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat:. 18.30 Şedinţă a consiliului local Satu Mare 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură. 22.30 Concert 23.30 Ştiri

Moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, respinsă

Scris de Mioara Maxim, 06 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Moţiunea simplă „‘Finanţista’ ministrului Mişa, un film prost despre faliment, cu acces gratuit”, iniţiată de senatorii PNL, PMP şi USR, a fost respinsă luni în şedinţa de plen a Senatului.

Prin moţiune, semnată de 39 de senatori de la PNL, PMP şi USR, s-a cerut demisia ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa.

În favoarea moţiunii au votat 33 senatori, 8 s-au abţinut şi 68 senatori s-au pronunţat împotrivă, notează Agerpres.

 

Băsescu: Mişa este doar o victimă

 

Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat luni că dezechilibrele macroeconomice care „se prefigurează” îi au ca „artizani” pe Liviu Dragnea, Darius Vâlcov şi Olguţa Vasilescu şi nu pe ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, sau premierul Mihai Tudose.

„În momentul de faţă, cred că domnul ministru Mişa este doar o victimă. Artizanii acestui dezastru se numesc Dragnea, Vâlcov, Olguţa Vasilescu şi alţi specialişti, în mod deosebit din Kiseleff şi nu din Palatul Victoria. Aş mai sublinia faptul că acum se culeg doar roadele nesăbuinţei, ale demagogiei şi ale plăţii de voturi din bani de la bugetul de stat, pentru că nu Mişa şi Tudose sunt cei care au avut contribuţiile majore la dezechilibrele macroeconomice care se prefigurează”, a afirmat Băsescu, în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple „‘Finanţista’ ministrului Mişa, un film prost despre faliment, cu acces gratuit”.

El a susţinut că „măririle de salarii fără creştere de productivitate îşi arată roadele”.

„Avem creştere de inflaţie, urmare a introducerii accizei suplimentare la combustibili, urmare a confiscării banilor companiilor naţionale, urmare a tăierii banilor pentru investiţii, urmare a introducerii taxei integrale pe contractele part-time, urmare a introducerii ce urmează să se facă a taxei de solidaritate. Asta s-ar chema că românii ar trebui să plătească o taxă de solidaritate cu prostia unor guvernanţi. Efectele unei politici economice şi bugetare falimentare nu pot fi îndepărtate doar prin îndepărtarea lui Mişa. Trebuie îndepărtaţi Dragnea, Olguţa Vasilescu, Vâlcov şi, bineînţeles, astăzi un vot pentru demisie, Mişa Pilon II. Eu de-acum aşa o să vă spun, domnule ministru: Mişa Pilon II”, a adăugat Băsescu.

 

Tanczos Barna (UDMR): Aşteptăm măsuri bine gândite în domeniul fiscal

 

Tanczos Barna (UDMR), membru al Comisiei buget – finanţe din Senat, a afirmat în cadrul dezbaterilor pe marginea moţiunii simple la adresa ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, respinsă de senatori, că formaţiunea sa aşteaptă predictibilitate, fermitate şi măsuri bine gândite şi fundamentate în domeniul fiscal.

„Noi, senatorii UDMR, suntem convinşi că rolul nostru în comisiile de specialitate şi la votul în plen al unor măsuri de reformă şi de revoluţie fiscală, cum sunt mai nou numite, este mult mai important decât acum, la votul acestei moţiuni simple. Din acest motiv, vă asigurăm că vom fi activi, pregătiţi în momentul în care aceste măsuri vor veni, într-un final, în Parlament, sub forma unei ordonanţe de urgenţă sau, din câte am înţeles, poate, sub forma unui proiect de lege. (…) Aşteptăm predictibilitate, fermitate şi măsuri bine gândite, bine fundamentate”, a precizat senatorul.

El a adăugat că a fost nevoie de o nouă lege a salarizării în administraţia publică locală şi că PSD a avut puterea, convingerea şi curajul necesare să propună şi să aprobe un astfel de act normativ.

„Şi legea a fost susţinută de foarte mulţi din Palatul Parlamentului. A fost într-adevăr nevoie şi este nevoie în continuare de reducerea fiscalităţii şi sunt măsuri concrete, sunt rezultate concrete, chiar dacă ele, câteodată, nu sunt duse până la capăt, în ceea ce priveşte gândirea pe termen lung. Am văzut posibilele efecte negative ale reducerii la 10% a impozitului pe venit. Este în continuare nevoie de reducerea TVA. Dar, stimaţi colegi, este nevoie în acelaşi timp de coerenţă şi predictibilitate. Este nevoie de politici fiscale clare, stabilite din timp. Este nevoie de profesionalism şi fermitate în cazul în care măsurile sunt calculate, sunt fundamentate şi sunt luate ca atare. Şi este nevoie de senatori, deputaţi, lideri de partid, premieri şi de miniştri care ascultă. Ascultă păreri pro şi contra, ascultă critici dacă e nevoie, iar pe cele corecte le iau în considerare în momentul în care fundamentează anumite decizii”, a menţionat reprezentantul UDMR.

UDMR nu a votat moţiunea de cenzură, potrivit lui Tanczos Barna.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.