20.11.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Leitner, Ciprian Crăciun, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Înaintea preluării preşedinţiei rotative, PSD face remaniere. (reluare) 01.30 Cultură – 10x10 Născut în România 03.00 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 04.20 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 05.20 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Mihai Paşolea, Paula Gabor, Larisa Matei. Titlul emisiunii: Care sunt cauzele principale ale accidentelor?(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Iulian Budău. Titlul emisiunii:Sfinţii, prietenii noştri. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ioan Leitner, Ciprian Crăciun, Ovidiu Mureşan. Titlul emisiunii: Înaintea preluării preşedinţiei rotative, PSD face remaniere. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Info Studio cu Mihai Sălceanu, invitat: Ovi D Pop. Titlul emisiuni:Ovi D Pop ridică fotografia la nivel de artă. 14.15 Teleshopping 14.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: fam. Antal. 15.40 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Virgil Enătescu. Titlul emisiuni: Primul simpozion de informatică medicală din Satu Mare. 16.30 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 17.50 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan, invitat: Terely Mihai. Titlul emisiunii: Clubul CS Unio a câştigat concursul pe care la organizat. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar în direct 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct. 23.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea.Titlul emisiuni:Lovitura de stat din decembrie 1989.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, respinsă

Scris de Mioara Maxim, 06 noiembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Moţiunea simplă „‘Finanţista’ ministrului Mişa, un film prost despre faliment, cu acces gratuit”, iniţiată de senatorii PNL, PMP şi USR, a fost respinsă luni în şedinţa de plen a Senatului.

Prin moţiune, semnată de 39 de senatori de la PNL, PMP şi USR, s-a cerut demisia ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa.

În favoarea moţiunii au votat 33 senatori, 8 s-au abţinut şi 68 senatori s-au pronunţat împotrivă, notează Agerpres.

 

Băsescu: Mişa este doar o victimă

 

Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat luni că dezechilibrele macroeconomice care „se prefigurează” îi au ca „artizani” pe Liviu Dragnea, Darius Vâlcov şi Olguţa Vasilescu şi nu pe ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, sau premierul Mihai Tudose.

„În momentul de faţă, cred că domnul ministru Mişa este doar o victimă. Artizanii acestui dezastru se numesc Dragnea, Vâlcov, Olguţa Vasilescu şi alţi specialişti, în mod deosebit din Kiseleff şi nu din Palatul Victoria. Aş mai sublinia faptul că acum se culeg doar roadele nesăbuinţei, ale demagogiei şi ale plăţii de voturi din bani de la bugetul de stat, pentru că nu Mişa şi Tudose sunt cei care au avut contribuţiile majore la dezechilibrele macroeconomice care se prefigurează”, a afirmat Băsescu, în plenul Senatului, la dezbaterea moţiunii simple „‘Finanţista’ ministrului Mişa, un film prost despre faliment, cu acces gratuit”.

El a susţinut că „măririle de salarii fără creştere de productivitate îşi arată roadele”.

„Avem creştere de inflaţie, urmare a introducerii accizei suplimentare la combustibili, urmare a confiscării banilor companiilor naţionale, urmare a tăierii banilor pentru investiţii, urmare a introducerii taxei integrale pe contractele part-time, urmare a introducerii ce urmează să se facă a taxei de solidaritate. Asta s-ar chema că românii ar trebui să plătească o taxă de solidaritate cu prostia unor guvernanţi. Efectele unei politici economice şi bugetare falimentare nu pot fi îndepărtate doar prin îndepărtarea lui Mişa. Trebuie îndepărtaţi Dragnea, Olguţa Vasilescu, Vâlcov şi, bineînţeles, astăzi un vot pentru demisie, Mişa Pilon II. Eu de-acum aşa o să vă spun, domnule ministru: Mişa Pilon II”, a adăugat Băsescu.

 

Tanczos Barna (UDMR): Aşteptăm măsuri bine gândite în domeniul fiscal

 

Tanczos Barna (UDMR), membru al Comisiei buget – finanţe din Senat, a afirmat în cadrul dezbaterilor pe marginea moţiunii simple la adresa ministrului de Finanţe, Ionuţ Mişa, respinsă de senatori, că formaţiunea sa aşteaptă predictibilitate, fermitate şi măsuri bine gândite şi fundamentate în domeniul fiscal.

„Noi, senatorii UDMR, suntem convinşi că rolul nostru în comisiile de specialitate şi la votul în plen al unor măsuri de reformă şi de revoluţie fiscală, cum sunt mai nou numite, este mult mai important decât acum, la votul acestei moţiuni simple. Din acest motiv, vă asigurăm că vom fi activi, pregătiţi în momentul în care aceste măsuri vor veni, într-un final, în Parlament, sub forma unei ordonanţe de urgenţă sau, din câte am înţeles, poate, sub forma unui proiect de lege. (…) Aşteptăm predictibilitate, fermitate şi măsuri bine gândite, bine fundamentate”, a precizat senatorul.

El a adăugat că a fost nevoie de o nouă lege a salarizării în administraţia publică locală şi că PSD a avut puterea, convingerea şi curajul necesare să propună şi să aprobe un astfel de act normativ.

„Şi legea a fost susţinută de foarte mulţi din Palatul Parlamentului. A fost într-adevăr nevoie şi este nevoie în continuare de reducerea fiscalităţii şi sunt măsuri concrete, sunt rezultate concrete, chiar dacă ele, câteodată, nu sunt duse până la capăt, în ceea ce priveşte gândirea pe termen lung. Am văzut posibilele efecte negative ale reducerii la 10% a impozitului pe venit. Este în continuare nevoie de reducerea TVA. Dar, stimaţi colegi, este nevoie în acelaşi timp de coerenţă şi predictibilitate. Este nevoie de politici fiscale clare, stabilite din timp. Este nevoie de profesionalism şi fermitate în cazul în care măsurile sunt calculate, sunt fundamentate şi sunt luate ca atare. Şi este nevoie de senatori, deputaţi, lideri de partid, premieri şi de miniştri care ascultă. Ascultă păreri pro şi contra, ascultă critici dacă e nevoie, iar pe cele corecte le iau în considerare în momentul în care fundamentează anumite decizii”, a menţionat reprezentantul UDMR.

UDMR nu a votat moţiunea de cenzură, potrivit lui Tanczos Barna.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.