Moţiunea împotriva ministrului Finanţelor, respinsă | Informaţia Zilei

Moţiunea împotriva ministrului Finanţelor, respinsă

Moţiunea simplă ”Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!” a fost respinsă luni în plenul Senatului. Deşi a fost iniţiată de 38 de parlamentari din Opoziţie, au existat doar 27 de voturi pentru susţinerea acesteia. |mpotriva moţiunii au votat 70 de senatori, iar nouă s-au abţinut.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat că  este ”un alt episod din Las Fierbinţi”.

„Cât de jos a ajuns să arate un text al unei moţiuni de cenzură. Nici nu putea fi altfel el fiind redactat de seantorul PNL Florin Cîţu.(…) Ăsta este un nou episod, un nou success din serialul Las Fierbinţi”, a declarat senatorul ALDE Daniel Zamfir, potrivit Mediafax.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că salariile şi locurile de muncă au crescut de când PSD a venit la guvernare.

„ Chiar mă întrebam când îşi va epuiza resursele de creaţie literală economistul respins şi exclus de mediul bancar, domnul senator Cîţu. Iată că ceea ce mă aşteptam să se întâmple s-a întâmplat. În lipsă de inspiraţie domnul Cîţu nu mai este în stare să compună aşa că face apel la cetăţeni pentru a-l ajuta să poată copia de la ei câteva idei care să îl poată aduce la tribuna Parlamentului.(…) Salariul mediu net este cu 26% mai mare decât în momentul venirii PSD la Guvernare.”, a susţinut Eugen Teodorovici.

Senatorul PNL, Florin Cîţu, la criticat pe ministrul Finanţelor că în discursul său de la începutul dezbaterii moţiunii simple nu a precizat nimic despre OUG 114 şi despre taxele incluse de guvernul PSD.

„Foarte multe acuzaţii domnule Teodorovici, dar nimic substanţial. Atunci când acuzaţi de manipulări sau furt de la ROBOR, cel mai frumos ar fi să citiţi o carte sau să faceţi un curs. Este interesant că nu aţi spus nimic despre OUG 114. Când aţi început acest mandate aţi spus că nu veţi introduce nicio taxa, ci le veţi scade. Acum aţi venit cu OUG 114”, a afirmat Florin Cîţu, potrivit sursei citate. 

UDMR nu a votat moţiunea simplă adresată ministrului Finanţelor.

„Mă aşteptăm la mai mult, mă aşteptam la o analiză profesionistă a ministrului de finanţe. (…)Ar fi trebuit astăzi să vorbim despre inflaţie, despre oug 114, despre bugetul aprobat cu 2 luni întârziere. UDMR nu va vota nici pentru nici împotrivă acestei moţiuni”, a declarat Tánczos Barna.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345