Moţiunea de cenzură, votată astăzi în Parlament | Informaţia Zilei

Update: Moţiunea de cenzură, respinsă

Scris de Stela Cădar, 27 iunie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Camera Deputaţilor şi Senatul vor dezbate şi vota, miercuri în plen reunit, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. PNL şi USR au anunţat că în timpul şedinţei vor fi manifestaţii în faţa Casei Poporului. PSD a spus că la Parlament ar putea veni susţinători ai coaliţiei.

UPDATE 19:o0 Moţiunea de cenzură a picat. S-au înregistrat 166 de voturi „pentru” şi 4 „împotrivă”.

 

UPDATE 18:20 Votul moţiunii de cenzură s-a încheiat. 

UPDATE 17.50 A început votul asupra moţiunii de cenzură în Parlament

Update: 15:10 Discursul premierului Viorica Dăncilă.  Preşedinţii celor două Camere, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, nu sunt în sală. Scandal în timpul discursului premierului. Opoziţia strigă: „demisia, demisia”. 

Update: 14:40 Aleşii USR au oferit flori şi scrisori parlamentarelor de la PSD şi ALDE, în semn de pace şi ca îndemn „să îşi facă datoria faţă de stat” la votul moţiunii.

Update: 14:25 Aproximativ două mii de persoane protestează în faţa Palatului Parlamentului, înainte ca moţiunea de cenzură să fie votată în plenul reunit.

Unii manifestanţi cer demisia Guvernului, în timp ce alţii vor demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

Prezentarea moţiunii de cenzură a avut loc în şedinţa de luni a plenului reunit al Parlamentului,votul final fiind dat miercuri, începând cu ora 14:00. Moţiunea de cenzură a PNL, susţinută de USR şi PMP, este intitulată „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, scrie Mediafax. 

Tot luni, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că parlamentarii coaliţiei PSD-ALDE au stabilit strategia pentru moţiunea de cenzură de miercuri, aleşii urmând să fie în sală, pentru a asigura cvorumul necesar, însă nu vor vota.

Preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu a spus, într-o postare pe Facebook, că moţiunea de cenzură nu va trece, iar efectul acesteia va fi doar ridiculizarea Opoziţiei în faţa electoratului, însă Ludovic Orban „trâmbiţează” succesul moţiunii. Fostul şef al statului a mai spus că singura reuşită va fi „să ne facem de rahat, după care plecăm glorios în vacanţă”. Acesta a adăugat că la votul de miercuri al moţiunii, liderul PSD, Liviu Dragnea, va înregistra o victorie în Parlament, care va veni ca „o gură de oxigen pentru un PSD sufocat de propria-i mizerie”.

Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Numărul total de parlamentari, în prezent, este de 465. Pentru a trece o moţiune de cenzură este nevoie de 233 de voturi.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345