Moţiunea de cenzură a fost citită cu sala aproape goală | Informaţia Zilei

Moţiunea de cenzură a fost citită cu sala aproape goală

Scris de I. Z., 04 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ciolacu: PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici opoziţia nu face 233 voturi

Moţiunea de cenzură intitulată “Ca să construim România, guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”, a fost citită, joi, cu sala aproape goală, urmând să fie dezbătută şi votată joia viitoare.

Doar 128 de parlamentari din totalul de 465 au fost prezenţi. Asta după ce miercuri, opoziţia a reuşit să-şi amâne propria moţiune de cenzură. Inţial, Birourile permanente reunite ale celor două camere au stabilit ca moţiunea să fie citită miercuri şi votată sâmbătă. Însă opoziţia s-a simţit nedreptăţită, spunând că PSD încearcă prin abuz să mai rămână în plus la putere. În schimb, premierul vicorica dăncilă spune că „opoziţia realmente fuge de propria moţiune de cenzură”.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a declarat că PSD nu are 233 de parlamentari, dar nici cele cinci partide de opoziţie adunate nu fac 233 de voturi pentru a trece moţiunea.

Din totalul de 465 de parlamentari doar 128 au fost prezenţi

Parlamentarii au lipsit, joi, de la citirea moţiunii de cenzură pentru demiterea guvernului Dăncilă. Doar 128 de parlamentari au fost prezenţia în sală că senatorul PNL Florin Cîţu a citit în plenul Parlamentului, moţiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”.

Preşedintele Camarei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat că este o moţiune neserioasă, iar semnatarii nu ştiu cine va fi premierul sau care este programul de guvernare.

„Moţiunea trece cu 233 de voturi. PSD nu are această sumă de 233 de parlamentari, dar avem o veste bună, nici cele cinci partide adunate nu fac 233. (…) Ne vedem joi la moţiune, vedem dacă cele cinci partide fac numărul de 233 de voturi. Cred în continuare, şi după ce s-a citit astăzi moţiunea, mi s-a părut o moţiune în continuare neserioasă.

(…)Nici măcar nu ştiu sau să ne spună cineva cine va fi premierul, sau un program de guvernare schiţat”, a declarat Marcel Ciolacu, după citire moţiunea de cenzură. Preşedintele Senatului Teodor Meleşcanu n- are emoţii şi a declarat că politica se face pe voturi, ca şi fotbalul pe goluri.

„Lucrurile sunt foarte clare, până la urmă orice moţiune se bazează pe numărul de voturi. (…) Politica se face pe voturi, ca şi fotbalul pe goluri. Nu avem cum să ne facem emoţii. Vom vedea ce se întâmplă”, a declarat Meleşcanu.

Turcan: urmează un Black Friday

Vor fi mult peste 233 de voturi, susţine liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan. Ea a precizat că negocieriile cu parlamentarii continuă şi după citirea moţiunii de cenzură.

„Am spus că vom depune moţiunea de cenzură atunci când numărul de semnături va fi mai mare decât numărul de voturi necesar pentru a trece această moţiune. Că vor fi 246 sau 240, cert e că vor fi mult peste 233 şi că Guvernul Viorica Dăncilă va ajunge istorie (…) Continuăm negocierile cu orice parlamentar care doreşte şi se poate delimita de acest Guvern. Aşa cum spunea cineva, urmează un Black Friday. E foarte clar că acest guvern va folosi toate mijloacele din dotare astfel încât să oprească votul la moţiune. Va fi o bătălie a forţei caracterului”, a declarat Raluca Turcan.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban spune că moţiunea are peste 80% şanse să treacă.

Fostrul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, a afirmat, joi, că nici măcar Florin Cîţu, senatorul PNL care a citit moţiunea de cenzură în plen, nu a înţeles ce prevede textul. Social-democratul a adăugat că Ludovic Orban se vede deja premier şi se gândeşte cum să scape de Rareş Bogdan.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345