20.08.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 01.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Iubirea ca artă şi ştiinţă. 04.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Sorin Berindei. 05.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni: Vacanţa perfectă. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 09.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Copiii, tehnicile de meditaţie şi relexare. 10.10 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Porcii de mangaliţa între mit şi realitate. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Capcanele reţelelor de socializare. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 13.30 Ne cheamă natura cu Ioana Zaharia. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Romeo Nicoară, Ciprian Crăciun, Radu Panait. Titlul emisiunii: Se rupe coaliţia de guvernare?(reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiuni:Efectele muzicii în tândul adolescenţilor. 16.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 18.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Prevenţa cardiovasculară. 18.30 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Laczko Eva (reluare) 23.00 Portret de artist

Mormântul filosofului german Karl Marx, vandalizat la Londra

Scris de Vasile Andreica, 06 februarie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Mormântul filosofului german Karl Marx (1818-1883), care se află într-un cimitir londonez, a fost vandalizat într-un atac deliberat, au declarat, marţi, pentru AFP, responsabilii asociaţiei care se ocupă de monumentul funerar.

Partea cea mai veche şi mai fragilă a monumentului, o placă de marmură pe care este menţionat numele persoanelor înmormântate, a fost lovită de mai multe ori cu un instrument metalic contondent, a precizat, pentru AFP, Ian Dungavell, care conduce The Friends of Highgate Cemetery Trust, asociaţia care administrează cimitirul.

Pagubele au fost descoperite luni, a precizat el.

„Numele lui Karl Marx pare să fi fost vizat în special. Nu este vorba despre un simplu act de vandalism asupra unui monument, ci de un atac ţintit contra filosofului”, a adăugat Dungavell.

Autorul „Capitalului” este una dintre personalităţile cele mai cunoscute din cimitirul Highgate, din nordul Londrei. Pentru a se reculege la mormântul autorului „Manifestului Partidului Comunist”, vizitatorul trebuie să plătească un bilet de intrare în acest cimitir unde este îngropat şi scriitorul George Eliot.

Karl Marx s-a mutat la Londra în 1849 şi a trăit în capitala britanică până la moartea sa, în 1883.

Filosoful şi teoreticianul german a fost iniţial îngropat în mormântul soţiei sale, pe o mică alee, dar în 1956 un nou monument cu un bust generos, finanţat de un fond din partea Partidului Comunist Britanic, a fost instalat într-un loc mai vizibil, sunt explicaţiile de pe site-ul cimitirului.

„Muncitori din toate ţările, uniţi-vă!”, se poate citi pe mormânt.

Acest slogan a mai fost ţinta vandalilor. Bustul a fost îndepărtat, atacat cu ajutorul unei bombe artizanale în anii 1970 şi acoperit cu vopsea şi mesaje.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.