Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Ovidiu Duma, titlul emisiunii: Revoltă la Mădăras împotriva unui investitor (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş, Mircea Dobra, titlul emisiunii: Este un conflict între premier şi preşedintele PSD? (reluare) 01.52 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Ce servicii medicale nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate 02.30 Cultură, cu Eva Laczko, invitat Rozalia Bondrea, titlul emisiunii: Istoria şi cultura romilor 03.18 Fior de Szatmar, arte marţiale istorice europene 04.20 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia, invitat dr. Liana Strîmb, titlul emisiunii: Aminoacizi 05.32 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitat Anca Roxana Kaitar, titlul emisiunii: Oferta educaţională a liceului teologic romano catolic Ham Janos 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Nicoleta Balea 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Ovidiu Duma, titlul emisiunii: Revoltă la Mădăras împotriva unui investitor (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan 09.35 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat Călin Secan, titlul emisiunii: Rostul consilierii psihologice în doliu 10.11 Fior de Szatmar, arte marţiale istorice europene 11.10 Teleshopping 11.30 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Georgeta Pop, titlul emisiunii: Ce servicii medicale nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate 12.08 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Alexandru Horvat, Adelin Ghiarfaş, Mircea Dobra, titlul emisiunii: Este un conflict între premier şi preşedintele PSD? (reluare) 13.00 Ştiri 13.35 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, titlul emisiunii: Schimb de generaţii în agricultura din Mărtineşti 14.20 Teleshopping 14.35 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu, titlul emisiunii: Eugen Kovacsraport la 4.745 de zile 15.43 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat Florin Fodoruţ, titlul emisiunii: Cum să interpretăm o icoană 16.30 Zone folcorice, cu Ioana Vladimirescu 17.40 Iată omul, cu Gabriel Ghişan, invitat Iuliu Ilyes 18.30 Audiențe în direct, cu Sergiu Podină, invitat Liliana Voic, titlul emisiunii: Stresul, între factor social și educație 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați Ciprian Crăciun, Adrian Albu, titlul emisiunii: Primăria Satu Mare a predat amplasamentul drumului de ocolire 21.30 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat Elena Popa 23.30 Ştiri

Monica Bellucci, Viggo Mortensen, Franco Nero invitați să devină membri ai Academiei de film americane

Scris de Vasile Andreica, 30 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Monica Bellucci la Cannes 2017

Monica Bellucci la Cannes 2017

Academia de film americană (AMPAS), instituția care decernează premiile Oscar, a anunțat miercuri că a invitat un număr record de personalități din industria cinematografică mondială – 774 – pentru a i se alătura începând din acest an și pentru deveni astfel membri cu drept de vot în cadrul acestei asociații americane, informează site-ul revistei Variety.

2017 este al doilea an consecutiv când AMPAS își doboară propriul record. În 2016, instituția americană stabilise un nou record, invitând să i se alăture un număr de 683 de personalități artistice, între care s-a aflat și regizorul și scenaristul român Cristian Mungiu.

Din rândul actorilor invitați să facă parte din Academia de film americană se numără artiști de seamă, precum Monica Bellucci, Charlotte Gainsburg, Franco Nero, Viggo Mortensen, Daniel Bruhl, Tony Leung, Naomie Harris, Sienna Miller, Chris Evans, Donald Glover, Gal Godot, Jon Hamm, Chris Hemsworth, Riz Ahmed, Adam Driver, Dwayne Johnson, Priyanka Chopra, Leslie Jones, Betty White, Amy Poehler, Chris Pratt, Anna Faris, Margot Robbie, Channing Tatum, Kristen Stewart, Shailene Woodley, Ruth Negga și Rupert Grint.

Printre regizorii invitați să se alăture AMPAS se remarcă atât cineaști deveniți celebri grație unor filme foarte populare, cât și premiați cu trofee internaționale prestigioase, precum Fatih Akin, Guy Ritchie, David Ayer, Tom Ford, Barry Jenkins, Theodore Melfi, Emmanuelle Bercot, Alejandro Jodorowsky, Kim Ki-duk și Kleber Mendonça Filho.

Noul grup de invitați, care provin din 57 de țări, include 39% femei, a precizat AMPAS, un procent mai mare decât în 2016 (27%). De asemenea, șapte dintre ramurile artistice — actori, directori de casting, creatori de costume, designeri, documentar, producători executivi și editori de film — au invitat în acest an mai multe femei decât bărbați.

În plus, persoanele de culoare reprezintă 30% din totalul celor 774 de personalități invitate — un procent considerabil, în contextul în care protestul #OscarsSoWhite a făcut valuri în presa internațională în 2016.

Potrivit AMPAS, numărul persoanelor de culoare care au fost invitate să se alăture academiei a crescut cu 331% în perioada 2015-2017.

Instituția americană a promis în ultimii ani că membrii ei vor reflecta mai bine realitățile demografice americane, după ce a fost criticată timp de foarte mulți ani pentru reprezentarea slabă în rândurile sale a femeilor, minorităților rasiale și artiștilor internaționali. Din acest motiv, numărul artiștilor invitați a continuat să crească în fiecare an.

Între anii 2004 și 2012, numărul mediu de invitați era de 133. În 2013, acel număr a crescut de peste două ori, ajungând la 276. În 2014, AMPAS a invitat 271 de noi artiști. A urmat un nou salt uriaș în 2015, atunci când 322 de invitații au fost expediate, iar anul trecut Academia americană a stabilit un nou record, cu 683 de invitați.

În ianuarie 2017, numărul membrilor cu drept de vot în cadrul AMPAS era de 6.687. După invitațiile expediate în acest an, dacă toți artiștii vor accepta să facă parte din Academia de film americană, instituția va avea 7.461 de membri.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.