Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţide noua grilă de salarizare.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 03.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Coroianu . Titlul emisiunii: Crimă sau dispariţie. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Nicolae Mureşan. 05.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Marius Dudaş. Titlul emisiunii: Cultura de căpşuni. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Prinzinger Zsoka. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihai Sălceanu, invitaţi: Corina Stanciu, Rodica Lohan. Titlul emisiunii: Biologii,chimişti şi psihologii din spitale,nemulţumiţi de noua grilă de salarizare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Ilyes Ilona. 09.20 La psiholog, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Adriana Laszlo. Titlul emisiunii:Cum înţelegem plânsul copiiilor? 10.00 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat: Mark Nagy Janos. Titlulemisiunii: Noutăţi în custodia ariei protejate de pe râul Tur. 10.30 Religie, cu Eva Laczko , invitat: Florin Fodoruţ. Titlul emisiunii: De la Înviere Mântuitorul până la Înălţarea la cer. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Augustin Iştoc,Ciprian Crăciun.Titlul emisiunii: Biologii, chimişti şi psihologii din spitale, nemulţumiţi de noua grilă de salarizare. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 ]n slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Romeo Poiană. Titlul emisiuni: Romeo Poiană – rapor la 6685 de zile . 14.30 Teleshopping 14.45 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă,invitat:Sedonia Lăţea.Titlul emisiuni: Despre diete,vitamine la început de primăvară. 15.15 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 16.25 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Maria Tripon. 17.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Damian, invitat: Dacian Nastai. Titlul emisiunii: Primăvara sportivă cu Dacian Nastai. 18.30 Audienţe în direct. 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar. 21.30 Cultură 22.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Călin Durla. 23.30 Ştiri

Monica Bellucci, Viggo Mortensen, Franco Nero invitaţi să devină membri ai Academiei de film americane

Scris de Vasile Andreica, 30 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Monica Bellucci la Cannes 2017

Monica Bellucci la Cannes 2017

Academia de film americană (AMPAS), instituţia care decernează premiile Oscar, a anunţat miercuri că a invitat un număr record de personalităţi din industria cinematografică mondială – 774 – pentru a i se alătura începând din acest an şi pentru deveni astfel membri cu drept de vot în cadrul acestei asociaţii americane, informează site-ul revistei Variety.

2017 este al doilea an consecutiv când AMPAS îşi doboară propriul record. În 2016, instituţia americană stabilise un nou record, invitând să i se alăture un număr de 683 de personalităţi artistice, între care s-a aflat şi regizorul şi scenaristul român Cristian Mungiu.

Din rândul actorilor invitaţi să facă parte din Academia de film americană se numără artişti de seamă, precum Monica Bellucci, Charlotte Gainsburg, Franco Nero, Viggo Mortensen, Daniel Bruhl, Tony Leung, Naomie Harris, Sienna Miller, Chris Evans, Donald Glover, Gal Godot, Jon Hamm, Chris Hemsworth, Riz Ahmed, Adam Driver, Dwayne Johnson, Priyanka Chopra, Leslie Jones, Betty White, Amy Poehler, Chris Pratt, Anna Faris, Margot Robbie, Channing Tatum, Kristen Stewart, Shailene Woodley, Ruth Negga şi Rupert Grint.

Printre regizorii invitaţi să se alăture AMPAS se remarcă atât cineaşti deveniţi celebri graţie unor filme foarte populare, cât şi premiaţi cu trofee internaţionale prestigioase, precum Fatih Akin, Guy Ritchie, David Ayer, Tom Ford, Barry Jenkins, Theodore Melfi, Emmanuelle Bercot, Alejandro Jodorowsky, Kim Ki-duk şi Kleber Mendonça Filho.

Noul grup de invitaţi, care provin din 57 de ţări, include 39% femei, a precizat AMPAS, un procent mai mare decât în 2016 (27%). De asemenea, şapte dintre ramurile artistice — actori, directori de casting, creatori de costume, designeri, documentar, producători executivi şi editori de film — au invitat în acest an mai multe femei decât bărbaţi.

În plus, persoanele de culoare reprezintă 30% din totalul celor 774 de personalităţi invitate — un procent considerabil, în contextul în care protestul #OscarsSoWhite a făcut valuri în presa internaţională în 2016.

Potrivit AMPAS, numărul persoanelor de culoare care au fost invitate să se alăture academiei a crescut cu 331% în perioada 2015-2017.

Instituţia americană a promis în ultimii ani că membrii ei vor reflecta mai bine realităţile demografice americane, după ce a fost criticată timp de foarte mulţi ani pentru reprezentarea slabă în rândurile sale a femeilor, minorităţilor rasiale şi artiştilor internaţionali. Din acest motiv, numărul artiştilor invitaţi a continuat să crească în fiecare an.

Între anii 2004 şi 2012, numărul mediu de invitaţi era de 133. În 2013, acel număr a crescut de peste două ori, ajungând la 276. În 2014, AMPAS a invitat 271 de noi artişti. A urmat un nou salt uriaş în 2015, atunci când 322 de invitaţii au fost expediate, iar anul trecut Academia americană a stabilit un nou record, cu 683 de invitaţi.

În ianuarie 2017, numărul membrilor cu drept de vot în cadrul AMPAS era de 6.687. După invitaţiile expediate în acest an, dacă toţi artiştii vor accepta să facă parte din Academia de film americană, instituţia va avea 7.461 de membri.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.