Monetăria Angliei a ordonat topirea unui milion de monede fabricate pentru a marca Brexit-ul | Informaţia Zilei

Monetăria Angliei a ordonat topirea unui milion de monede fabricate pentru a marca Brexit-ul

Scris de I. Z., 03 decembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Monetăria Regală a Regatului Unit a ordonat topirea a aproximativ un milion de monede fabricate special pentru a marca Brexit-ul planificat pe 31 octombrie, după ce prim-ministrul Boris Johnson a solicitat o amânare până pe 31 ianuarie, potrivit Bloomberg.

Fabricarea monedelor începuse deja în octombrie, când prim-ministrul Boris Johnson începea să ceară Uniunii o amânare până pe 31 ianuarie. Însă încrederea guvernului britanic într-un Brexit accelerat a fost dezvăluită abia marţi, când un purtător de cuvânt al Monetăriei a confirmat că circa un milion de monede pregătite pentru Brexit-ul din 31 octombrie vor fi distruse.

Purtătorul de cuvânt nu a comentat costul total al producţiei şi distrugerii monedelor, însă a declarat că preţul va fi suportat de către contribuabili.
Informaţiile vin în urma unei cereri de liberă informare solicitate de cotidianul Daily Telegraph.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517