18.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 01.30 Cultură – Russian Night la Poesis – Concert cu Tania Pop. 03.00 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 04.50 Cultură – 10x10 Născut în România 05.50 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Liviu Ciupe. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko, invitat: Erdei D. Istvan. Titlul emisiuni: Cum va fi bugetul din care se va gospodări România în 2019? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Vasile Fănăţean. Titlul emisiunii: Aspecte sesizate în cursul controalelor gărzii de mediu. 10.00 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas. Titlul emisiunii: Ministranţii diecezei au învheiat un an bogat. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Vasile Fernea, Romeo Nicoară, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Iohannis refuză a treia oară propunerea lui Dăncilă. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 14.30 Teleshopping 14.50 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Romeo Nicoară – raport la 753 de zile. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjan. Titlul emisiunii: Despre planurile sătmărenilor la şah in 2019. 16.40 Cultură – Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Negreşti. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Cultură

Moment artistic cu ornamente de toamnă, la Liceul Tehnologic UNIO-Traian Vuia

Scris de Vasile Nechita, 07 noiembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Atmosfera de toamnă deosebit de frumoasă s-a făcut simţită zilele trecute şi la Liceul Tehnologic UNIO-Traian Vuia Satu Mare. Pentru a marca acest anotimp al belşugului, elevii claselor a IX-a şi a X-a au împodobit holul şcolii şi sala festivă cu desene tematice, colaje, ornamente de toamnă şi dovleci ingenios sculptaţi, astfel încât par nişte vietăţi de basm.


În cuvântul de deschidere al momentului artistic, directorul prof. dr. Popescu Vlaicu a subliniat faptul că toamna nu este doar un moment al melancoliei şi al conştientizării faptului că totul este trecător, ci şi un prilej de bucurie şi sărbătoare.
În continuare, elevul Bojan George din clasa a X-a, preşedintele Consiliului elevilor din şcoală, a prezentat programul manifestărilor. Debutul a constat în versuri de toamnă din lirica lui George Coşbuc, în interpretarea elevilor clasei a IX a, presărat cu fragmente din lirica lui Petőfi Sándor. Cu acest prilej, elevii liceului au făcut cunoştinţă cu legenda lui Stingy Jack, personajul căruia i se datorează iniţiativa devenită deja tradiţie – obiceiul dovlecilor sculptaţi. Momentul artistic s-a încheiat cu o invitaţie la culesul viilor, un dans popular interpretat de câţiva elevi ai clasei a X-a B, alături de partenerele lor.
Elevii claselor a IX-a A, a IX-a B şi a X-a B au fost pregătiţi de profesoarele Katona Judith, Bücs Ecaterina şi Schuller Elza, care le-au apreciat strădaniile şi spiritul inventiv.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.