Modificări în privinţa pensionării femeilor | Informaţia Zilei

Modificări în privinţa pensionării femeilor

Scris de Vasile Nechita, 04 iunie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Unele articole din Codul Muncii au fost modificate. Astfel, prin O.U.G. nr. 96/2018 au fost puse în aplicare dispoziţiile Curţii Constituţionale referitoare la data şi la modul de pensionare al femeilor.

Principala modificare vizează pensionarea salariatei care optează în scris pentru continuarea executării contractului individual de muncă, în termen de 60 de zile calendaristice anterior împlinirii condi­ţii­lor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, la vârsta de 65 de ani (art. 56 lit. c).

“Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare şi cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi menţinut în aceeaşi funcţie maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de muncă”, se precizează în document.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345