Mocăniţa din Maramureş a deraiat la viteza de 25 km/h | Informaţia Zilei

Mocăniţa din Maramureş a deraiat la viteza de 25 km/h

Locomotiva Mocăniţei a deraiat sâmbătă, 10 august, pe Valea Vaserului, în judeţul Maramureş, iar 12 persoane au ajuns la spital, rănite. În trenul de linie îngustă care circulă cu aproximativ 25 km/h se aflau aproximativ 200 de persoane.

Traseul Mocăniţei are o lungime de peste 46 de kilometri, o cursă zilnică tur-retur având o durată de cinci ore şi jumătate, între orele 9 – 14.30.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că se fac cercetări pentru stabilirea cauzelor deraierii.

„Poliţiştii din Vişeu de Sus care au efectuat cercetarea la faţa locului au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul deraierii Mocăniţei. De asemenea, se continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor care au dus la acest incident. În acest caz a fost audiat şi mecanicul care conducea trenul respectiv”, a spus Meteş.

Mocăniţa este operată de un operator privat, reprezentanţii acestuia declarând pentru Mediafax că duminică dimineaţă a fost reluată cursa cu acest tren turistic.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517