Moartea unui animal se anunţă în maximum 24 de ore de la producerea evenimentului | Informaţia Zilei

Moartea unui animal se anunţă în maximum 24 de ore de la producerea evenimentului

Scris de Ioan Aniţaş, 04 ianuarie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat înainte de Crăciun decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 24/2016 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman. Legea prevede obligaţii pentru crescătorii de animale.

Potrivit legii 242/2019, crescătorii individuali de animale sunt obligaţi să anunţe în maximum 24 de ore de la decesul animalului medicul veterinar de liberă practică căruia îi sunt arondaţi şi autorităţile administraţiei publice locale pe a căror rază administrativ-teritorială are loc decesul animalelor la care se referă prezenta ordonanţă.

Autorităţile administraţiei publice locale sesizate informează de îndată consiliul judeţean, care anunţă în cel mai scurt timp posibil prestatorul de servicii contractat, acesta având sarcina de a transporta, în maximum 24 de ore, cadavrele de animale la unităţile de neutralizare a acestora.

Autorităţile administraţiei publice locale vor întocmi, potrivit legii, registre de evidenţă a transporturilor, categoriilor şi cantităţilor de subproduse de origine animală trimise către unităţile de neutralizare, iar consiliul judeţean întocmeşte un centralizator al acestor registre de evidenţă. Procedura de colaborare între consiliile locale şi consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti se stabileşte prin normele metodologice de aplicare a prevederilor prezentei ordonanţe.

Abonează-te acum Online!
  1. pesta a spus: 05 ianuarie 2020, ora 12:59

    Batjocura la adresa taranului roman ,mai ales prin cea ce face acest impostor de Domuta promovat de cumnatul Avram pe cind era prefect care a inchis toate tirgurile din satmar Dar din pacate nimeni din conducerea judetului nu vede ,nu aude nimic dar nici macar nu-l intreaba de sanatate Este lasat acest imbecil sa faca jocurile la marii procesatori de carne ;de cum a fost numit au si aparut problemele in judet vezi ziarele IZ de atunci, pina cind domnii mari care v-ati cocotat acolo sus,Rusine ca tolerati asemenea fapte care se vede si din avion sau sunteti si voi….??????

  2. Firea a spus: 05 ianuarie 2020, ora 10:04

    Conteaza daca e roman sau ungur animalul?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517