Mişcarea Elevilor cere anularea Bacalaureatului şi Evaluării Naţionale | Informaţia Zilei

Mişcarea Elevilor cere anularea Bacalaureatului şi Evaluării Naţionale

Scris de Vasile Nechita, 15 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Mişcarea Elevilor din România, o nouă asociaţie, a transmis un memoriu către Ministerul Educaţiei.

Prin memoriu se solicită să se ia act de „solicitările, propunerile, măsurile, dispoziţiile legale invocate cu privire la examenele de Capacitate şi Bacalaureat, precum şi la pregătirea elevilor, şcoala online şi reluarea cursurilor pentru pregătirea acestor examene, inclusiv pentru reluarea învăţământului după încetarea stării de urgenţă”, (…) şi să se dispună „măsurile solicitate, raportându-vă la principiile ce guvernează învăţământul românesc, interesul superior al copilului, implicit al elevului, precum şi garanţiile constituţionale”.
Mai exact, se solicită următoarele lucruri:

„Anularea examenelor de Evaluare Naţională (Capacitate) şi Bacalaureat şi adoptarea următoarelor măsuri care să le echivaleze:

Promovarea claselor a VIII-a şi a XII-a prin calcularea mediilor celor patru ani de studiu: V-VIII, respectiv IX-XII care să constituie media de admitere ce ar înlocui media celor două examene. O a doua posibilitate este ca media de admitere să fie constituită din media celor patru ani anteriori numai la materiile la care se organizează examenele sau media semestrului din anul de învăţământ actual, 2019-2020. O a treia posibilitate este ca media de admitere să se facă raportat la ultimii doi ani de studiu – clasele a VII-a şi a VIII-a, respectiv clasele XI şi XII.

Anularea cursurilor de pregătire din perioada 02.06 – 12.06.2020 pentru clasele VIII-a şi a XII-a.”

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345