Mircea Rusu a oferit un concert extraordinar la Poesis (Foto)

Scris de Mirela Filimon, 11 mai 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Întreaga sală a cântat împreună cu intepretul versurile melodiilor care l-au consacrat

Sala Centrului Multicultural Poesis din Satu Mare a găzduit un concert extraordinar, marca Mircea Rusu. Marţi, de la ora 19:00, locaţia a fost arhiplină, aici fiind vorba nu doar despre spectatori din municipiul Satu Mare, ci şi despre iubitori ai muzicii sale sosiţi din toate colţurile judeţului.

Seara a fost, cu siguranţă, una memorabilă. Fiecare spectator a fost cuprins de emoţia transmisă de binecunoscutul artist, prin intermediul versurilor, autenticitatea actului muzical, precum şi prin atmosfera creată.

De altfel, întreaga sală a cântat împreună cu intepretul versurile melodiilor care l-au consacrat: “Iarba verde de acasă”, “Verde înrourat”, “Trăieşte-ţi clipa” şi multe altele.

După încheierea concertului, Mircea Rusu a profitat de prezenţa publicului care-l iubeşte şi îl îndrăgeşte, pentru a prezenta cartea sa de confesiuni, intitulată “Lumea din mine”. A fost un moment cu totul special, pentru că artistul a avut prilejul să-şi dezvăluie simţămintele, prin intermediul prieteniilor pe care le-a legat, de-a lungul anilor, fie cu unii colegi de breaslă, sau din afara domeniului artistic.

Cu siguranţă, seara zilei de 10 mai, a constituit un bun prilej pentru spectatori de a simţi maniera în care Mircea Rusu a ales să se dezvăluie, arătându-şi preţuirea, aprecierea, faţă de acesta.

“Mă bucur că  putem transforma această seară, în una memorabilă şi asta graţie unui mare artist, care este Mircea Rusu. Odată intrat în labirinturile ascunse ale artistului poţi înţelege uriaşa forţă creatoare a empatiei, a iscodirii celui de lângă tine până la ultima sa fibră. Vei vedea că artistul nu poate pune o frontieră între el şi lumina din el, că dihotomiile, clişeele, verbiajul ofilit nu l-au încercat niciodată.

Poate în viaţa fiecăruia dintre noi vine o vreme când simţim nevoia de a ne explica pe noi înşine, lumii.

Puţini reuşim s-o facem, dar şi mai puţini au harul, verva şi puterea seninului, de a transforma o emoţie adâncă într-o explozie iradiantă şi contaminantă de bucurie şi bunătate. L-aş cita acum, spunându-i cât de exact i se potriveşte lui însuşi, o frază din carte: „Când mă întâlnesc cu el, sunt în contact cu sănătatea sufletească”. Pentru că Mircea Rusu nu este doar un trubadur înzestrat. El încearcă să confere creaţiilor sale o dimensiune hieratică, chiar taumaturgică. Mircea Rusu ne transmite prin portretele prietenilor săi, că omul nu este doar un simplu biped, dar ca să se ridice în picioare, el trebuie să-şi vertebreze sufletul cu tăria de cremene pe care doar cultura i-o poate da”, a precizat Robert Laszlo, managerul instituţiei organizatoare.

Evenimentul a fost posibil prin concursul instituţiilor: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Consiliul Judeţean Satu Mare şi Centrul Multicultural „Poesis”.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517