Mira Marincaş expune la Muzeul de Artă din municipiul Satu Mare

Scris de Mirela Filimon, 06 aprilie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Artista are în palmares fotografii, picturi şi lucrări de grafică

Într-o consecventă acţiune de promovare a artiştilor sătmăreni, pe simezele Secţiei de Artă a Muzeului Judeţean Satu Mare a fost prezentată expoziţia de fotografie artistică a Mirei Marincaş.

Artistul fotograf sătmărean şi-a început studiile de specialitate la Liceul de Arte Aurel Popp din municipiul Satu Mare, la secţia textile, clasa profesoarei Nyiri Angela.

Mira Maricaş este licenţiată a Universităţii de Artă şi Design din Cluj Napoca, Departamentul de Fotografie, şi doctor din 2014 a aceleiaşi universităţi. În prezent este lector universitar la Facultatea Sapientia din Cluj-Napoca, unde predă fotografie şi mixed-media.

În timpul pregătirii acestei expoziţii artista a oferit detalii referitoare la realizarea lucrărilor. „Titlul expoziţiei Fragmentarium vine ca o reinventare a credoului artistic. Înainte eram un artist al limitelor, care căuta o împăcare între abstract şi realul figurativ al martorului ce vede tot, prin lentila aparatului de fotografiat. Expoziţia este fragmentată, cu insule de tematici, tehnici diferite ce pendulează de la fotografie directă, la fotografie analogică, experimente grafice pe emulsie fotosensibilă, pictură şi broderie. Acum mă regăsesc în aceste juxtapuneri dinamice, libere şi jucăuşe de broderie aplicată pe fotografie şi peisaj, în sensul cel mai clasic al acestuia”, a precizat artista.
Expoziţia cuprinde lucrări realizate în perioada “pandemică“ 2020 – 2021.

Vernisajul a avut loc în aer liber, în curtea secţiei de Artă, vineri 2 aprilie 2021 ora 18.

Curatorul expoziţiei este dr. Felicia Grigorescu, cea care ne-a furnizat informaţiile referitoare la eveniment.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517