Ministrul Muncii a discutat la Bonn cu angajaţii români | Informaţia Zilei

Ministrul Muncii a discutat la Bonn cu angajaţii români nemulţumiţi

Scris de Cristina Bursuc, 21 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, s-a deplasat de la Berlin la Bonn, pentru a discuta direct cu angajaţii români nemulţumiţi de condiţiile de muncă din Germania, potrivit Agerpres.
„De la Berlin, după două zile în fermele din zonă alături de români şi în discuţii terminate cu angajamente clare din partea miniştrilor germani pe care i-am văzut, m-am urcat în maşină şi am plecat la Bonn.”, a transmis Violeta Alexandru.
Ea a apreciat că rezultatele discuţiilor pe care le-a avut la Berlin se vor concretiza în condiţii mai bune pentru muncitorii români din Germania: „Intenţia mea este să tratez şi eu cu respect colaborarea de lungă durată între România şi Germania. Ştiu că multe lucruri se vor rezolva imediat, pentru altele avem un plan de lucru, eu şi ministrul Muncii Hubertus Heil. Vom face ceea ce ne-am angajat să facem pentru români şi vom evalua stadiul măsurilor cu proxima vizită în România pe care ministrul Muncii din Germania a decis, după discuţia noastră, să o facă în doar câteva luni la Bucureşti. Ştiu bine care sunt rezultatele acestor două zile pline, rezultate care se vor vedea în condiţiile de muncă, dar şi în promptitudinea cu care se vor verifica sesizările oricărui muncitor – inclusiv român care lucrează în Germania”.
Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Tudor Polak, a arătat sâmbătă că aproximativ 26.000 – 27.000 de români au plecat în ultima perioadă cu curse charter în Germania pentru a lucra în agricultură însă nu au fost primite sesizări cu privire la eventuale abuzuri.
„Din informaţiile pe care le avem sunt undeva în jur de 26.000 – 27.000 de cetăţeni români care au plecat cu curse charter în ultima perioadă în Germania pentru a lucra în agricultură. Din informaţiile pe care noi le avem şi din întâlnirile pe care le-am avut cu ataşaţii de muncă care sunt pe fiecare ambasadă în parte, noi nu am primit sesizări asupra abuzurilor la care sunt supuşi cetăţenii sau lucrătorii români”, a afirmat Tudor Polak la un post de televiziune.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345