19.07.2018 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 01.30 Cultură, Fior de Zatmar 02.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 03.30 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat: Daniel Frei. Titlul emisiunii: Cooperativa şi avantajele ei pentru fermieri. 04.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 05.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona . 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Simona Niste. 08.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitat: Adrian Marc. Titlul emisiunii: Stadiul investiţiilor la Spitalul Judeţean Satu Mare.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea: Ilyes Ilona. 09.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Lia Marinela Avram. 10.20 Religie, cu Laczko Eva, invitaţi: Barta Barnabas, Gordan Dalma, Gsiszar Lorant. Titlul emisiunii: La Satu Mare se organizează Întâlnirea Naţională a Tineretului Catolic. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Ciprian Costea, Dan Burulea. Titlul emisiunii: Ce a discutat preşedintele cu premierul?(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Adrian Pristopan. 14.20 Teleshopping 14.45 Cultură, Samfest jazz. 17.00 Cultură, La Poesss a avut loc Forumul Economic Invest. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct (reluare) 23.00 Talk Show cu Carol Erdos

Ministrul Justiţiei urmează să decidă soarta şefei DNA

Scris de Mioara Maxim, 31 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Procurorii din CSM au aprobat, parţial, raportul întocmit de Inspecţia Judiciară după control efectuat la DNA. Documentul urmează să fie trimis la Ministerul Justiţiei, iar ministrul va lua o decizie asupra menţinerii sau revocării conducerii direcţiei.

Potrivit reprezentanţilor CSM, la votul asupra raportului Inspecţiei Judiciare după controlul la DNA procurorii din Consiliu şi-au însuşit o parte dintre concluziile inspectorilor care au făcut controlul la DNA, dar au ţinut cont şi de opiniile conducerii Direcţiei. Potrivit surselor din CSM, concluzia a fost că activitatea managerială la DNA a fost eficientă.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus efectuarea unui nou control la DNA peste şase luni pentru verificarea remedierii deficienţelor constatate la Secţia a II-a, situaţia dosarelor pe care le-au avut Ţuluş şi Iorga şi clasările, notează Mediafax.

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, marţi, că va lua o decizie referitor la conducerea DNA pe baza analizei, evaluării tuturor circumstanţelor, precizând însă că hotărârea nu va fi luată exclusiv pe baza raportului Inspecţiei Judiciare.

”Poziţia mea, concluzia mea, pe care o voi comunica, publica, va fi luată pe baza analizei, evaluării tuturor stărilor, circumstanţelor, adică nu exclusiv pe baza acestui raport. Pentru că raportul acesta eu l-am solicitat, concluzia eu o voi formula (…) Având trei pro şi trei contra, rolul ministrului Justiţiei este de a înclina balanţa”, a declarat, marţi, ministrul Justiţiei, într-o conferinţă de presă.

Tudorel Toader s-a referit la faptul că raportul Inspecţiei Judiciare după verificările la DNA nu a fost unul unitar, trei inspectori fiind de părere că şefa DNA şi-a făcut treaba bine, ceilalţi trei constatând deficienţe. Ministrul s-a declarat, marţi, nedumerit de componenţa de şase membri a echipei de control de la DNA, precizând că, din câte a înţeles, la fel este şi în cazul inspectorilor judiciari care verifică Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Sunt nedumerit de componenţa comisiei de şase. De regulă, sunt impare, ca să poţi să dai o majoritate. Astăzi am auzit că verificarea de fond de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, verificare care se apropie de final, înţeleg că mai durează o săptămână, se efectuează tot în şase. Sperăm să nu mai fie de trei la trei”, a completat Toader.

Întrebat de jurnalişti dacă va reuşi să-l convingă pe Klaus Iohannis în cazul în care va decide să propună revocarea şefei DNA, Toader a mărturisit:

„Ministrul Justiţiei nu ia decizia înlăturării. Legal, poate cel mult, să formuleze propunerea. Aşteptaţi şi veţi vedea. În niciun caz, într-o atare ipoteză, ministrul Justiţiei nu se duce să convingă. Argumentele pro sau contra trebuie să convingă.”, a spus Toader

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.