Program ITV: 00.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Felicia Hrihorişan, Alina Perşa. Titlul emisiunii: Partea întunecată a internetului (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ioan Leitner, Valeriu Bancea, Gabriel Zetea. Titlul emisiunii: Cum va arăta cabinetul Dăncilă? (reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Aniţaş, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Crime comise între membrii ai familiei 03.33 Nicolae Mureşan, un veteran al festivalului Oţeloaia 04.34 Caii sătmăreni de performanţă 05.10 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Concursul Viaţă pentru mediu la final 05.52 Info studio, cu Eva Laczko, invitaţi Tiberiu Koczinger, Dohi Trepszker Zsofia. Titlul emisiunii: Sătmărenii şi Raza Speranţei de 15 ani alături de copiii suferinzi de boli maligne 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Willy 08.00 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină, invitaţi Tiberiu Vălean, Marinela Gliga. Titlul emisiunii: Manifestări împotriva avortului la Satu Mare (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Prinzinger Zsoka 09.32 Festivalul datinilor şi obiceiurilor de iarnă 10.40 Educaţie ecologică, cu Cristina Bursuc, invitat Elisabeta Bekessy. Titlul emisiunii: Cetăţenii chemaţi să se implice în săptămâna mobilităţii europene 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi Ioan Leitner, Valeriu Bancea, Gabriel Zetea. Titlul emisiunii: Cum va arăta cabinetul Dăncilă? (reluare) 13.00 Ştiri 13.32 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă, invitat Vasile Blaga. Titlul emisiunii: Relaţia dintre medicul de familie şi pacient 14.08 Teleshopping 14.25 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitaţi Florin Turcu, Horia Macarie. Titlul emisiunii: Planurile Asociaţiei Judeţene de Atletism Satu Mare 15.25 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş, invitat Radu Iancu. Titlul emisiunii: Putere economică în creştere la Medieşu Aurit 16.25 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu. Titlul emisiunii: Romeo Nicoarăraport la 7.670 de zile 17.32 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi Dorle Ghiriti, Paula Fedorca. Titlul emisiunii: Orientarea şcolară pentru elevii din ciclu gimnazial 18.30 Audienţe în direct, cu Sergiu Podină,invitat Ionuţ Bujor. Titlul emisiunii: Mai aveţi curajul să circulaţi cu autobusele vechi ale Transurbanului? (reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Sport, meci de fotbal, FC Olimpia-Gaz Metan Mediaş 22.30 Concert Youth on Stage 23.30 Ştiri

Ministrul Justiţiei urmează să decidă soarta şefei DNA

Scris de Mioara Maxim, 31 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Procurorii din CSM au aprobat, parţial, raportul întocmit de Inspecţia Judiciară după control efectuat la DNA. Documentul urmează să fie trimis la Ministerul Justiţiei, iar ministrul va lua o decizie asupra menţinerii sau revocării conducerii direcţiei.

Potrivit reprezentanţilor CSM, la votul asupra raportului Inspecţiei Judiciare după controlul la DNA procurorii din Consiliu şi-au însuşit o parte dintre concluziile inspectorilor care au făcut controlul la DNA, dar au ţinut cont şi de opiniile conducerii Direcţiei. Potrivit surselor din CSM, concluzia a fost că activitatea managerială la DNA a fost eficientă.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus efectuarea unui nou control la DNA peste şase luni pentru verificarea remedierii deficienţelor constatate la Secţia a II-a, situaţia dosarelor pe care le-au avut Ţuluş şi Iorga şi clasările, notează Mediafax.

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, marţi, că va lua o decizie referitor la conducerea DNA pe baza analizei, evaluării tuturor circumstanţelor, precizând însă că hotărârea nu va fi luată exclusiv pe baza raportului Inspecţiei Judiciare.

”Poziţia mea, concluzia mea, pe care o voi comunica, publica, va fi luată pe baza analizei, evaluării tuturor stărilor, circumstanţelor, adică nu exclusiv pe baza acestui raport. Pentru că raportul acesta eu l-am solicitat, concluzia eu o voi formula (…) Având trei pro şi trei contra, rolul ministrului Justiţiei este de a înclina balanţa”, a declarat, marţi, ministrul Justiţiei, într-o conferinţă de presă.

Tudorel Toader s-a referit la faptul că raportul Inspecţiei Judiciare după verificările la DNA nu a fost unul unitar, trei inspectori fiind de părere că şefa DNA şi-a făcut treaba bine, ceilalţi trei constatând deficienţe. Ministrul s-a declarat, marţi, nedumerit de componenţa de şase membri a echipei de control de la DNA, precizând că, din câte a înţeles, la fel este şi în cazul inspectorilor judiciari care verifică Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„Sunt nedumerit de componenţa comisiei de şase. De regulă, sunt impare, ca să poţi să dai o majoritate. Astăzi am auzit că verificarea de fond de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei, verificare care se apropie de final, înţeleg că mai durează o săptămână, se efectuează tot în şase. Sperăm să nu mai fie de trei la trei”, a completat Toader.

Întrebat de jurnalişti dacă va reuşi să-l convingă pe Klaus Iohannis în cazul în care va decide să propună revocarea şefei DNA, Toader a mărturisit:

„Ministrul Justiţiei nu ia decizia înlăturării. Legal, poate cel mult, să formuleze propunerea. Aşteptaţi şi veţi vedea. În niciun caz, într-o atare ipoteză, ministrul Justiţiei nu se duce să convingă. Argumentele pro sau contra trebuie să convingă.”, a spus Toader

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.