03.04.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Gabriel Leş, Octavian Petric, Diana Zorescu. Titlul emisiunii: Medicii care lucrează cu bolnavii covid vor primii bonus 500 de euro.(reluare) 01.00 Ştiri 01.30 Audienţe în direct cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiunii: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor. (reluare) 03.00 Sport 04.30 Spectacol simfonic la Filarmonica Dinu Lipati din Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Gabriel Leş, Octavian Petric, Diana Zorescu. Titlul emisiunii: Medicii care lucrează cu bolnavii covid vor primii bonus 500 de euro.(reluare) 09.00 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Aurelia Pop. 10.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 10.55 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Despre icoane, sfinţi şi Muntela Athos. 11.41 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş.Titlul Emisiunii: Mieii de Paşti îşi aşteaptă cumpărătorii. 13.25 Panoramic Sportiv cu Ionuţ Blăjean. Titlul emisiunii: Ce obiective au secţiile sportive de la CSM Satu Mare. 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Beniamin Urs, Gabriel Leş, Octavian Petric, Diana Zorescu. Titlul emisiunii: Medicii care lucrează cu bolnavii covid vor primii bonus 500 de euro.(reluare) 15.15 Teleshopping 15.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Ioan Pop. Titlul emisiunii: Lucrări urgente în zilele ce urmează. 16.50 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 18.00 Audienţe în direct, cu Victor Constantinovici (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică, cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct Victor Constantinovici (reluare)

Ministrul Finanţelor propune reducerea numărului de ore pentru elevi

Părinţii, elevii şi Ministerul Educaţiei doresc ca numărul de ore la anumite materii să se reducă, susţine Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, precizând că unele nu se justifică, iar elevii sunt încărcaţi, scrie HotNews.

Putem agrea să reducem (numărul de ore n.r.), ceea ce şi părinţii şi elevii şi cred că şi Ministerul Educaţiei îşi doresc, ca numărul de ore pe anumite materii care nu se justifică… Să nu mai încărcăm elevii atât de mult. Cumva se doreşte acest lucru cu adevărat?, a spus Teodorovici, în cadrul unei întâlniri publice.
Nu a precizat însă la ce materii se gândeşte.

Intervenţia sindicatelor

În replică, un reprezentant al sindicatelor din educaţie i-a reamintit că multe materii au fost introduse prin iniţiative parlamentare, considerându-se că sunt mai importante decât chimia, fizica sau biologia.

Anumite iniţiative pe linia Parlamentului, aşa a fost continuu: să mai adăugăm nişte discipline care sunt din ce în ce mai importante, că sunt mai importante decât fizica, decât chimia, mai importante decât biologia şi eventual să lăsăm doar ce este interesant pentru unii şi, poate, uşor. Vă puneţi probleme că nu mai aveţi cercetare? V-aţi gândit cumva, pe la facultăţile de fizică, efectiv bate vântul pe acolo? Că nu mai calcă nimeni? La lucrul ăsta v-aţi gândit? Că veniţi cu chestiile astea uşoare. Dar spuneţi-mi şi mie ce este uşor în viaţă? Vrei performanţă, dar dacă se poate, să stai frumos acasă. Aceste lucruri nu sunt argumente, a spus sindicalistul. 

Sistem Finlandez sau maghiar

Credeţi că nu mi-aş dori şi eu sistemul ăla finlandez sau din Marea Britanie? În Ungaria ştiţi câte cadre didactice sunt la clasele primare? Două: cadrul didactic care predă efectiv şi cadrul didactic ajutător! Întrebăm ceea ce este la noi în sistemul de învăţământ? Poate vedem ce se întâmplă în sistemele occidentale, da? Clasele unde sunt elevi buni, pot să aibă 30 de copii, dar acolo unde am elevi cu probleme, pot să fie şi 5 şi 6, ca să pot să le acord atenţia necesară. La noi venim cu finanţarea per capita: Domnule, îmi pare rău, dacă aveţi clase cu sub 15 copii, le desfiinţăm, le radem, a mai arătat sindicalistul.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.