00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar , invitaţi: Ioana Bran, Doina Feher, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Scandal între PSD şi PNL după o declaraţie a senatorului Cîţu. (reluare) 01.30 Conversaţii nocturne invitat: Cătălin Sălăgean. 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor .(reluare) 03.30 Portret de artist invitat: Nicolae Sabău. 05.15 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: teatrul şi tinerii din ziua de azi. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar , invitaţi: Ioana Bran, Doina Feher, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Scandal între PSD şi PNL după o declaraţie a senatorului Cîţu. (reluare) 09.30 Info magazin cu Adirana Mureşan. Titlul emisiuni: Meseriile viitorului. 10.15 Ne Cheamă Natura cu Ioana Zaharia. Titlul emisiuni: . 11.15 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Rolul artei în dezvoltarea copilului. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Legea pensiilor pe înţelesul tuturor .(reluare) 13.30 Educaţie Ecologică cu Cristina Bursuc. Titlul emisiuni: Acţiuni cu tânăra generaţie în scopuri ecologice. 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar , invitaţi: Ioana Bran, Doina Feher, Mircea Ciocan. Titlul emisiunii: Scandal între PSD şi PNL după o declaraţie a senatorului Cîţu. (reluare) 15.30 Teleshopping 15.50 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitaţi: Maria Tripon. 17.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiunii: Obezitatea se plăteşte cu sănătatea. 17.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Crescătorii de vaci nu-şi pot valorifica producţia. 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia. 22.08.2019

Ministrul Finanţelor propune reducerea numărului de ore pentru elevi

Părinţii, elevii şi Ministerul Educaţiei doresc ca numărul de ore la anumite materii să se reducă, susţine Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, precizând că unele nu se justifică, iar elevii sunt încărcaţi, scrie HotNews.

Putem agrea să reducem (numărul de ore n.r.), ceea ce şi părinţii şi elevii şi cred că şi Ministerul Educaţiei îşi doresc, ca numărul de ore pe anumite materii care nu se justifică… Să nu mai încărcăm elevii atât de mult. Cumva se doreşte acest lucru cu adevărat?, a spus Teodorovici, în cadrul unei întâlniri publice.
Nu a precizat însă la ce materii se gândeşte.

Intervenţia sindicatelor

În replică, un reprezentant al sindicatelor din educaţie i-a reamintit că multe materii au fost introduse prin iniţiative parlamentare, considerându-se că sunt mai importante decât chimia, fizica sau biologia.

Anumite iniţiative pe linia Parlamentului, aşa a fost continuu: să mai adăugăm nişte discipline care sunt din ce în ce mai importante, că sunt mai importante decât fizica, decât chimia, mai importante decât biologia şi eventual să lăsăm doar ce este interesant pentru unii şi, poate, uşor. Vă puneţi probleme că nu mai aveţi cercetare? V-aţi gândit cumva, pe la facultăţile de fizică, efectiv bate vântul pe acolo? Că nu mai calcă nimeni? La lucrul ăsta v-aţi gândit? Că veniţi cu chestiile astea uşoare. Dar spuneţi-mi şi mie ce este uşor în viaţă? Vrei performanţă, dar dacă se poate, să stai frumos acasă. Aceste lucruri nu sunt argumente, a spus sindicalistul. 

Sistem Finlandez sau maghiar

Credeţi că nu mi-aş dori şi eu sistemul ăla finlandez sau din Marea Britanie? În Ungaria ştiţi câte cadre didactice sunt la clasele primare? Două: cadrul didactic care predă efectiv şi cadrul didactic ajutător! Întrebăm ceea ce este la noi în sistemul de învăţământ? Poate vedem ce se întâmplă în sistemele occidentale, da? Clasele unde sunt elevi buni, pot să aibă 30 de copii, dar acolo unde am elevi cu probleme, pot să fie şi 5 şi 6, ca să pot să le acord atenţia necesară. La noi venim cu finanţarea per capita: Domnule, îmi pare rău, dacă aveţi clase cu sub 15 copii, le desfiinţăm, le radem, a mai arătat sindicalistul.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.