Ministrul Energiei: Hidroelectrica va colabora cu o companie din Emirate pentru producţia de energie regenerabilă

Scris de Cristina Bursuc, 20 ianuarie 2023 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Compania Masdar din Emiratele Arabe Unite şi Hidroelectrica vor colabora pentru producţia de energie regenerabilă, fiind deja demarate discuţiile la nivel tehnic, iar cei de la Taqa sunt interesaţi de dezvoltarea proiectelor de infrastructură de transport al energiei, a f[cut cunoscut ministrul Energiei, Virgil Popescu.
„În cadrul vizitei de lucru în Emiratele Arabe Unite, unde s-a desf[;urată cea de-a XIII-a sesiune a Adunării Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), am avut o întâlnire bilaterală cu ministrul Energiei şi Infrastructurii E.S. Suhail Mohamed Al Mazrouei. Am discutat despre acţiunile comune în domeniul energiei, puncte de interes comune fiind operaţionalizarea unor noi rute de transport gaze naturale din zona Golfului, GNL, producţia de energie regenerabilă, dezvoltarea de tehnologii energetice sigure şi durabile, pentru sporirea eficienţei energetice şi a utilizării hidrogenului în mixul energetic. Totodată, am discutat despre planurile de investiţii ale companiilor emirateze pe care le vor face în ţara noastră. De exemplu, compania Masdar în parteneriat cu Hidroelectrica vor colabora pentru producţia de energie regenerabilă, fiind deja demarate discuţiile la nivel tehnic. De asemenea, cei de la compania TAQA sunt interesaţi de dezvoltarea proiectelor de infrastructură de transport al energiei”, a subliniat oficialul.

 

Abonează-te acum Online!
 1. bigbrother a spus: 21 ianuarie 2023, ora 20:12

  No vrei să te cerţi? În momentul ăsta companiile producătoare şi-au diversificat paleta de producţie şi cam toţi au segment care produce energie din surse regenerabile. Pentru că dacă trebuie să plătească pentru asta de ce nu mai bine să şi le producă singuri? Eu înţeleg că în cazul de faţă Hidroelectrica se asociează cu arabii ăştia cu girul guvernului şi care vin cu tehnologia iar ăştia două companii înfiinţează probabil ceva societăţi pe teritoriul ţării ca să facă ce doresc cu energia aia produs din surse sustenabile. Atât. Legislaţia nu-i opreşte. Oricum noi suntem câştigaţi dacă energia produsă rămâne aici. Am oricum mai mare încredere în ei decât în OMW.

 2. Dac Bulibas a spus: 21 ianuarie 2023, ora 09:42

  Nu poti include/atasa eolianul si energia solara la hidroelectrica pt. ca sunt domenii total diferite atat constructiv cat si tehnologic !. Eu la asta m-am referit.
  Sursa : Wikipedia
  ” Cu peste 16 ani de experienţă şi o prezenţă în 40 de ţări diferite, Masdar este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte de energie regenerabilă din lume. În ultimele două decenii, Masdar a investit peste 30 de miliarde de dolari în proiecte solare şi eoliene. ..”

  Ca urmare, Masdarul se ocupa cu energia eoliana si solara iar investitia poate fi doar in aceste domenii ! . ( Eu ” Értem” dar tu ” Érted ?)

 3. bigbrother a spus: 20 ianuarie 2023, ora 16:52

  Pentru că vezi tu hidroenergia este energie regenerabilă şi nu energie fosilă ca şi cărbunele ori gazul! Érted fiam?

 4. Dac Bulibas a spus: 20 ianuarie 2023, ora 13:07

  Individul asta de ministru este o DAUNA TOTALA !!!. Ce are in comun Hidroelectrica ( care produce energie electrica pe calea apelor ) cu energia regenerabila ( alt tip de energie) ?…..O colaborare struto-camila ?….Sunteti aranjati !….

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517