Ministrul Boloş dă asigurări că jaloanele PNRR au fost atinse

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a reacţionat la unele afirmaţii cu privire la o aşa-zisă ratare a unei prime cereri de plată din PNRR.
Instituţia precizează că „România nu se află în situaţia de a pierde echivalentul primei cereri de plată din PNRR”.
„Pentru corecta informare a opiniei publice şi combaterea dezinformărilor apărute în spaţiul public în seara zilei de joi, 28 iulie 2022, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene face precizarea promptă că România nu se află în situaţia de a „pierde” echivalentul primei cereri de plată din PNRR! Mai concret, în data de 25 iulie 2022 la orele 12.00 a avut loc discuţia reprezentanţilor MIPE cu Comisia Europeană privind situaţia cererii de plată numărul 1, transmise în data de 31 mai 2022. Facem precizarea că toate documentele privind îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor aferente au fost în întregime comunicate şi verificate de serviciile CE. Astfel procesul de validare pentru cele 21 de jaloane şi ţinte s-a încheiat.”
La solicitarea CE termenul pentru emiterea avizului pozitiv preliminar s-a prelungit pentru completarea sistemului informatic al PNRR cu informaţii necesare identificării beneficiarilor finali ai plăţilor. Pe data de 1 august 2022 va avea loc testarea funcţiei suplimentare solicitate de CE.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517