Ministru Leş critică propunerea unui militar în funcţia de ministru | Informaţia Zilei

Ministru Leş critică propunerea unui militar în funcţia de ministru

Scris de I. Z., 29 octombrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ministrul interimar al Apărării, Gabriel Leş, apreciază că este inacceptabilă migrarea în mediul politic al unui general al Armatei Române. Reacţia vine după ce premierul desemnat Ludovic Orban l-a propus ministru al Apărării pe generalul Nicolae Ciucă – şeful statului major al Armatei.

„În urmă cu aproape un an, pe 22 noiembrie, preluam pentru a doua oară conducerea Ministerului Apărării Naţionale. La un prim bilanţ al dosarelor aflate pe masa ministrului, constatam că una dintre cele mai mari provocări avea să fie desemnarea noului şef al Statului Major al Apărării, în contextul în care mandatul expira în foarte scurt timp. A urmat un episod de confruntare cu preşedintele pe care puţini l-au înţeles în toate nuanţele sale. S-a vorbit îndelung despre evitarea politizării armatei, însă în vacarmul dezlănţuit, şi noianul de invective la adresa PSD, cine a mai avut răgazul şi echilibrul să înţeleagă că, prin decizia de a nu prelungi acel mandat, exact acest deziderat îl urmăream – ţinerea Armatei cât mai departe de jocurile politice. Acum, lucrurile sunt clare chiar şi pentru cei mai înverşunaţi opozanţi ai PSD!”, a scris ministrul Apărării pe Facebook.
Ministrul Leş apreciază că este un precedent nefast faptul că, în prezent, un militar de carieră în funcţie se pregăteşte ca, în decurs de o zi, să schimbe haina militară cu cea de politician. Leş a subliniat că poziţia sa se referă la principiu şi nu la persoană.

Abonează-te acum Online!
 1. satmarean a spus: 08 noiembrie 2019, ora 12:10

  BAI SLABANOGULE ! Chiar nu te prinde RUSINEA,te legi de un militar adevarat,cand tu esti un habarnist de pocait,astia ar trebui sa te invete lucruri cinstite si adevarate.Se vede ca tot banii sunt adevarata educatie a ta PORCULE !

 2. pop a spus: 29 octombrie 2019, ora 12:49

  Domnu Corvete mai bine te ascunzi si nu-ti mai deschizi pliscul,habar n-ai avut ce-i aia armata,te-ai facut de rahat mai tot timpul Ai facut cum ti-a cintat dracnea puscariasul D-le comis…mai incet ,inca n-ai invatat nimic

 3. Babacu a spus: 29 octombrie 2019, ora 10:57

  Nicolae Ciuca este de 10 ori mai pregatit pentru functia de Ministru al Apararii decit este dl. Les. Si oricum, Ciuca a fost deja trecut in rezerva. Plus ca (banuiesc) a existat si acordul americanilor pentru nominalizarea sa.
  Dar pesedistii ce au incercat sa faca anul trecut pentru a-si impune omul? Au incercat tot felul de artificii in CSAT dar n-au avut succes.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517