Ministerul Sănătăţii doreşte asigurarea unei finanţări mai bune pentru medicina de familie | Informaţia Zilei

Ministerul Sănătăţii doreşte asigurarea unei finanţări mai bune pentru medicina de familie

Scris de I. Z., 07 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Ministra Sorina Pintea

Ministra Sorina Pintea

Ministerul Sănătăţii dă asigurări pentru o mai bună finanţare a asistenţei medicale primare. Prezentă la Conferinţa anuală de medicină a familiei, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a ţinut să

sublinieze rolul important al medicilor de familie în sistemul de sănătate iar în acest sens şi intenţia Guvernului de a susţine creşterea alocării de fonduri pentru medicii din reţeaua de asistenţă medicală primară.S-a amintit de un împrumul de 800 milioane de euro pe care  Ministerul Finanţelor îl negociază cu Banca Mondială din care sunt prevăzute fonduri şi pentru plata serviciilor suplimentare efectuate de către medicii de familie pentru populaţie şi pentru medicina cominitară. Scopul este accela de a asigura un acces mai bun al populaţiei la servicii medicale primare şi totodată al eficientizării cheltuielilor din sănătate.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0745.657.429 sau 0744.55.2345