Image 1
Image 2

Ministerul Finanţelor lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ministerul Finanţelor lansează o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie şi, în perioada 13 septembrie – 1 octombrie 2021, persoanele fizice rezidente şi nerezidente, cu vârsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul băncilor partenere titluri de stat denominate în lei şi în euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti. Potrivit unui comunicat al MF, băncile partenere sunt BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română şi B.R.D. – Groupe Societe Generale.

Titlurile de stat în lei au scadențe de 1 an şi 3 ani, cu dobânzi anuale de 3,25% şi respectiv de 3,75%, iar cele în euro au scadență de 5 ani şi dobândă anuală de 1,60%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de Euro pentru emisiunea în Euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de Euro.

“Investitorii trebuie să ştie ca acest instrument de economisire oferă dobânzi avantajoase şi este un mijloc de economisire atractiv atât în lei cât şi în euro, pentru care nu se percep comisioane în procesul de subscriere, iar câştigurile de capital şi a veniturile din dobânzi sunt neimpozabile”, a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor.

Titlurile de stat destinate populaţiei sunt remunerate cu dobânzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzacţionate pe piaţa secundară interbancară.

Deţinătorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare şi care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

CEREALE UCRAINENE

România nu merge alături de Polonia, Ungaria şi Slovacia

Importurile de cereale au fost blocate pe teritoriul acestor cinci ţări, până vineri, 15 septembrie, în urma unui acord semnat la începutul anului, fiind permisă doar tranzitarea produselor ucrainene către alte ţări. Repectiva măsură a fost luată pentru protejarea fermierilor din cele cinci ţări. Măsura nu a fost respectată, astfel că produse mai iefine din Ucraina au invadat pieţele, mai ales în cazul României.