Image 1
Image 2

Mii de taximetriști au protestat împotriva pirateriei

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Mii de taximetrişti din Bucure;ti, Arad, Timişoara, Iaşi, Bacău, Braşov, Târgu Mureş, Zalău şi Slatina au protestat în 13 februarie faţă de aplicaţiile de tip Uber şi cer modificarea Legii Taximetriei.

„Nu este un miting politic. Ieşim din nou în stradă, pentru a mai atrage încă o dată atenţia Guvernului României că trebuia să scoată de mult timp din Legea Taximetriei sintagma „în mod repetat”, introdusă în 2015 de fostul parlamentar Lucian Şova, devenit ulterior ministru al Transporturilor şi demis recent. Ieşim în stradă pentru că nu se respectă Hotărârea Curţii Europene de Justiţie, care a decis că aplicaţiile care fac transport de persoane neautorizat sunt transportatori, nu prestatori de servicii online. Nu cerem bani, nu cerem nimic altceva decât să se respecte legea. Sunt peste 100.000 de persoane neautorizate care funcţionează în România, iar UBER ,Taxi Fy, Bla Bla Car şi Clever Go circulă fără probleme, dau comenzi, încasează bani, sfidând legislaţia pentru Transporturi şi taximetrie, pe care noi o respectăm”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, prezent la protestul din Piața Victoriei.

Purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Banat Taxi, Adrian Jugănaru, prezent la protestul din Timi;oara, a afirmat că protestul este îndreptat împotriva pirateriei, al transportului ilegal de persoane, a celor fără autorizaţie, despre care protestatarii spun că sunt “ilegalişti, ca şi medicul fără autorizaţie, care ne bagă pe noi în faliment”.

Taximetriştii protestatari au susţinut că nu este vorba despre teama de concurenţă între două entităţi autorizate, ci despre o concurenţă neloială, între o entitate autorizată şi una neautorizată. Ei au vrut să atragă atenţia autorităţilor prin acest miting de avertisment de a lua măsuri, în caz contrar anunţând că vor pleca la Bucureşti în 27 – 28 februarie, pentru a participa la un protest mult mai amplu.

“Vom merge toţi la Bucureşti, pentru că este inadmisibil ca într-o ţară membră a UE, cu o hotărâre clară a Curţii de Justiţie a UE, care statua clar că toţi cei care vor să facă transporturi sunt obligaţi să se supună legii ţării unde vor să opereze (să nu se respecte legea – n.r.). Dacă eşti transportator şi vinzi produsul taxi, trebuie să te autorizezi”, a precizat Jugănaru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with