Audienţe în direct, cu Eva Laczko,invitați: Kereskenyi Gabor, Maskulik Csaba.Titlul emisiunii:Van koltsegvetesunk! Mire lesz eleg? (reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Alexandru Horvat, Ressler Stefan, Horea Andreco . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă,prima vizită externă la Bruxelles. (reluare) 02.30 Info studio, cu Ioan Anițaș, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariție sau crimă? 03.30 În slujba comunității, cu Mihai Sălceanu,invitat: Daniel Buda. Titlul emisiuni: Daniel Buda –rapor la 1.380 de zile . 04.30 Reportaj-Mihai Neamțu 05.00 Sănătate, cu Mihaela Ghiță, invitat: Marta Bzduch. Titlul emisiunii: Obezitatea se plătește cu sănătatea. 05.30 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 07.00 Știri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul Barta Zoltan. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko,invitați: Kereskenyi Gabor, Maskulik Csaba.Titlul emisiunii: Van koltsegvetesunk! Mire lesz eleg? (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea Elisabeta Princzinger. 09.30 Sănătate, frumusețe, stil, cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiunii: În pași de dans de la pasiune la performanță. 10.30 Religie, cu Eva Laczko, invitați: Istvanfi Szilard, Racz Ervin, Pallai Bela. Titlul emisiunii: Miert van szuksegunk a bojtre? 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitați: Alexandru Horvat, Ressler Stefan, Horea Andreco . Titlul emisiunii: Viorica Dăncilă,prima vizită externă la Bruxelles. (reluare) 13.00 Știri 13.30 Viața la țară, cu Ioan Anițaș. Titlul emisiunii: Zootehnia sătmăreană la cheremul multinaționalelor. 14.20 Teleshopping 14.40 Educație ecologică, cu Cristina Bursuc,invitat:Elisabeta Bekessy.Titlul emisiunii:Situl Someșul inferior aduce oportunități inițiativelor de mediu. 15.15 Mesager educațional, cu Vasile Nechita, invitați: Ovidiu Pop, Marius Horsia, Marina Necșe. Titlul emisiunii: Organizații de tineret la CNME. 16.00 Info studio, cu Ioan Anițaș, invitat Ioan Coroianu. Titlul emisiunii: Dispariție sau crimă. 17.00 Panoramic sportiv, cu Ionut Blăjan, invitați: Robert Magos, Armin Vida. Titlul emisiunii: Planurile șahului A.J de karate Satu Mare in anul 2018. 17.30 Zone foclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Ionela Toma. 18.30 Audiențe în direct 19.30 Știri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumusețe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Știri

Mii de bugetari vor avea salarii mai mici, deputaţii – mai mari

Scris de I. Z., 05 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Salariu

Salariu

Salarii mai mici pentru aproape 22.000 de bugetari, a anunțat luni preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici. Sebastian Oprescu spune că vor scădea veniturile funcţionarilor publici din ministere şi ale celor din deconcentrate cu până la

 

40 la sută. 
 
Tăierea salariilor vine ca urmare a trecerii contribuţiei de la angajator la angajat, dar şi ca urmare a aplicării noii legi a salarizării. Sebastian Oprescu i-a enumerat pe cei mai afectați angajați: de la Ministerul de Externe, Ministerul de Interne și Ministerul Transporturilor. “Toate ministerele!”, a subliniat liderul de sindicat.
Alți lideri de sindicat avansează o cifră și mai mare – câteva milioane de români vor avea salarii micșorate.
 
 
Sindicalistul a explicat că scăderile de salarii vin “de la limitarea prin grila de salarizare a creșterii salariale”. “În momentul în care noi nu creștem cu 25% salariile din cauza faptului că această grilă pune un prag superior, automat acei 22,5% ce reprezintă contribuții se iau din netul de astăzi> luându-se din netul de astăzi, acești colegi pierd la salariu. Nici pe departe o creștere salarială. Sau nici măcar o creștere substanțială, așa cum au anunțat în decursul timpului partidele de la guvernare”, a punctat Oprescu.
 
Salariile deputaților cresc cu 800 de lei
 
În timp ce sindicatele se plâng că angajaţii din sistemul bugetar pierd între 30 şi 40 la sută din salariu, ca urmare a aplicării legii salarizării şi a trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat, deputaţii câştigă începând din această lună 800 de lei în plus. Vorbim de deputaţi fără funcţii.
Transferul contribuției de la angajator la angajat îi putea afecta pe parlamentari, asftel că brutul lor a fost indemnizat pentru a nu primi bani mai puțini, ceea ce le-a adus un venit mai mare în net, cu aproape 800 de lei.
Iată câteva exemple concludente< indemnizaţie brută deputat luna decembrie – 13.050 lei> indemnizaţie brută ianuarie – 17.100 lei> indemnizaţie netă deputat decembrie – 9.153 lei> indemnizaţie netă deputat ianuarie – 9.993 lei.
Abonează-te acum Online!
 1. Manta a spus: 07 februarie 2018, ora 07:05

  In comparatie cu cei de la privat si asa le au mari .Si nici cu munca nu se dau in branci sa fim seriosi !

 2. Lobby One a spus: 06 februarie 2018, ora 19:45

  Degeaba…..vin din nou alegerile si toti vor uita de necaz pt un kg de zahar sau carne si vor merge la vot ca oile unu dupa altul.TRAIASCA PARTIDUL SOCIALIST!!!

 3. Antonio a spus: 06 februarie 2018, ora 10:52

  Vai de capul meu. Abia mă descurc de la o lună la alta.

 4. Dac Bulibas a spus: 06 februarie 2018, ora 08:36

  Asta-i Romania, mandriti-va cu ea !. ( condusa de hoti si de derbedei… )

 5. Babacu a spus: 05 februarie 2018, ora 23:43

  Poate ca bugetarii vor avea salarii mai mici, dar in mod sigur demnitarii vor avea salarii mai mari. Vedeti ma prostilor? Voi „pulimea”, de 28 ani luati bocanci in gura in fiecare zi si totusi odata la 4 ani le dati limbi late la toti nespalatii politici. Asta e soarta prostimii, tot ce conteaza pentru prosti este farfuria din fata lor.

 6. parearea mea a spus: 05 februarie 2018, ora 22:33

  O tara de mincinosi (in fruntea ei). In loc sa recunoasca masura de taiere a salariilor ca sa le umfle pe ale lor, le zic TRECEREA CONTRIBUTIEI…

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.