Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gheorghe Cormoş, Ioan Tipu Sălăjanu. Titlul emisiunii: Scrisul sătmărean în context local şi naţional.(reluare) 01.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Sălăgean,Claudiu Ţinca Augustin Iştoc.Titlul emisiunii: Guvernul Dăncilă, atacat din toate părţile. (reluare) 02.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Colonel Gheorghe Strâmb. Titlul emisiuni: Colonel Gheorghe Strâmb – rapor la 3650 de zile . 03.35 Mesager educaţional, cu Vasile Nechita, invitaţi: Korina Necşe,Ovidiu Pop. Titlul emisiunii: Organizaţiile de tineret la colegiul Naţional Mihai Eminescu. 04.35 Viaţa la ţară, cu Ioan Aniţaş,invitat: Hajdu Janos. Titlul emisiunii: Marele cules la salcâm. 05.40 Natura ne cheamă, cu Ioana Zaharia. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenorul: Anzik Arnold. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitaţi: Gheorghe Cormoş, Ioan Tipu Sălăjanu. Titlul emisiunii: Scrisul sătmărean în context local şi naţional.(reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia, cu antrenoarea:Ilona Ilyes. 09.30 Sănătate frumuseţe stil, cu Ioana Vladimirescu, invitat: Dan Lazăr . 10.30 Religie, cu Mihaela Ghiţă, invitat:Vasile Feher. Titlul emisiunii:Vindecarea sufletului prin spovedanie. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Mariana Sălăgean,Claudiu Ţinca Augustin Iştoc.Titlul emisiunii: Guvernul Dăncilă, atacat din toate părţile. (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În slujba comunităţii, cu Mihai Sălceanu,invitat: Colonel Gheorghe Strâmb. Titlul emisiuni: Colonel Gheorghe Strâmb – rapor la 3650 de zile . 14.35 Teleshopping 15.00 Sănătate,cu Mihaela Ghiţă, invitat: Cătălin Cismaş. Titlul emisiuni: Cum învingem depresia? 15.30 Zone folclorice, cu Ioana Vladimirescu, invitat:Cristi Tarţa. 16.30 Panoramic sportiv, cu Constantin Demian, invitat: Ştefan Szilagyi. Titlul emisiunii: Fotbalul juvenil în atenţia ASJ şi ISJ. 17.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan,invitat: Paula Pirvănescu. 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Cultură 22.30 Sănătate, frumuseţe, stil, cu Ioana Vladimirescu. 23.30 Ştiri

Mii de bugetari vor avea salarii mai mici, deputaţii – mai mari

Scris de I. Z., 05 februarie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Salariu

Salariu

Salarii mai mici pentru aproape 22.000 de bugetari, a anunţat luni preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici. Sebastian Oprescu spune că vor scădea veniturile funcţionarilor publici din ministere şi ale celor din deconcentrate cu până la

 

40 la sută. 
 
Tăierea salariilor vine ca urmare a trecerii contribuţiei de la angajator la angajat, dar şi ca urmare a aplicării noii legi a salarizării. Sebastian Oprescu i-a enumerat pe cei mai afectaţi angajaţi: de la Ministerul de Externe, Ministerul de Interne şi Ministerul Transporturilor. “Toate ministerele!”, a subliniat liderul de sindicat.
Alţi lideri de sindicat avansează o cifră şi mai mare – câteva milioane de români vor avea salarii micşorate.
 
 
Sindicalistul a explicat că scăderile de salarii vin “de la limitarea prin grila de salarizare a creşterii salariale”. “În momentul în care noi nu creştem cu 25% salariile din cauza faptului că această grilă pune un prag superior, automat acei 22,5% ce reprezintă contribuţii se iau din netul de astăzi> luându-se din netul de astăzi, aceşti colegi pierd la salariu. Nici pe departe o creştere salarială. Sau nici măcar o creştere substanţială, aşa cum au anunţat în decursul timpului partidele de la guvernare”, a punctat Oprescu.
 
Salariile deputaţilor cresc cu 800 de lei
 
În timp ce sindicatele se plâng că angajaţii din sistemul bugetar pierd între 30 şi 40 la sută din salariu, ca urmare a aplicării legii salarizării şi a trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat, deputaţii câştigă începând din această lună 800 de lei în plus. Vorbim de deputaţi fără funcţii.
Transferul contribuţiei de la angajator la angajat îi putea afecta pe parlamentari, asftel că brutul lor a fost indemnizat pentru a nu primi bani mai puţini, ceea ce le-a adus un venit mai mare în net, cu aproape 800 de lei.
Iată câteva exemple concludente< indemnizaţie brută deputat luna decembrie – 13.050 lei> indemnizaţie brută ianuarie – 17.100 lei> indemnizaţie netă deputat decembrie – 9.153 lei> indemnizaţie netă deputat ianuarie – 9.993 lei.
Abonează-te acum Online!
 1. Manta a spus: 07 februarie 2018, ora 07:05

  In comparatie cu cei de la privat si asa le au mari .Si nici cu munca nu se dau in branci sa fim seriosi !

 2. Lobby One a spus: 06 februarie 2018, ora 19:45

  Degeaba…..vin din nou alegerile si toti vor uita de necaz pt un kg de zahar sau carne si vor merge la vot ca oile unu dupa altul.TRAIASCA PARTIDUL SOCIALIST!!!

 3. Antonio a spus: 06 februarie 2018, ora 10:52

  Vai de capul meu. Abia mă descurc de la o lună la alta.

 4. Dac Bulibas a spus: 06 februarie 2018, ora 08:36

  Asta-i Romania, mandriti-va cu ea !. ( condusa de hoti si de derbedei… )

 5. Babacu a spus: 05 februarie 2018, ora 23:43

  Poate ca bugetarii vor avea salarii mai mici, dar in mod sigur demnitarii vor avea salarii mai mari. Vedeti ma prostilor? Voi „pulimea”, de 28 ani luati bocanci in gura in fiecare zi si totusi odata la 4 ani le dati limbi late la toti nespalatii politici. Asta e soarta prostimii, tot ce conteaza pentru prosti este farfuria din fata lor.

 6. parearea mea a spus: 05 februarie 2018, ora 22:33

  O tara de mincinosi (in fruntea ei). In loc sa recunoasca masura de taiere a salariilor ca sa le umfle pe ale lor, le zic TRECEREA CONTRIBUTIEI…

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.