20.03.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Cornel Mureşan, Silviu Zetea. Titlul emisiunii: Jurnalişti pe locuri eligibile pe listele PNL şi PSD. (reluare) 01.30 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 02.30 Cultură – Opera filozofică a lui Vasile Lucaciu, repusă în circulaţie dupa 130 de ani. 04.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile. 05.00 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 05.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiunii: Influenţa anturajului asupra criminalităţii la Satu Mare. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko. Titlul emisiunii: Apreciere şi multă muncă. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.30 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 10.30 Religie, cu Laczko Eva, invitat: Pallai Bela, Vadas Krisztian. Titlul emisiunii: Viaţa greco-catolică. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Cornel Mureşan, Silviu Zetea. Titlul emisiunii: Jurnalişti pe locuri eligibile pe listele PNL şi PSD. (reluare) 13.00 Ştiri 13.20 Panoramic sportiv, cu Ionu Blăjan, invitat: Zoltan Pataki. Titlul emisiunii: Despre forbalul judeţean cu vicepreşedintele AJF-ului sătmărean. 14.00 Teleshopping 14.25 Cultură – Lansare de carte Nicolae Breban la Poesis. 15.20 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Boby Tincu. 16.20 Concert al Corurilor Bisericeşti Ortodoxe din Municipiul Satu Mare. 17.30 Zone Folclorice 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Daniela Bălu. Titlul emisiuni: Daniela Bălu – raport la 7575 de zile.

Migranţi indieni şi călăuze din Italia, prinşi la Satu Mare

Scris de Mihai Sălceanu, 23 decembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poliţiştii de frontieră sătmăreni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi faţă de doi bărbaţi care au încercat să sprijine trei cetăţeni indieni să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

În data de 20 decembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale.

Astfel, în jurul orei 22.00, poliţiştii au observat, pe raza municipiului Satu Mare,  un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Italia, în care s-au îmbarcat trei cetăţeni de origine afro-asiatică.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea maşinii, care a fost depistată şi oprită pentru control la scurt timp.

Deoarece în aceasta se aflau doar şoferul, un cetăţean italian, Vincenzo N., în vârstă de 39 de ani şi un cetăţean indian cu drept de şedere pe teritoriul Italiei, Vijay M., în vârstă de 30 de ani, poliţiştii de frontieră au luat măsuri de supraveghere a împrejurimilor.

De asemenea, au fost informaţi colegii de la  IPJ Satu Mare pentru efectuarea de verificări suplimentare în localităţile apropiate, cei trei cetăţeni de origine afro-asiatică fiind reţinuţi de către un echipaj de politie pe raza localităţii Pelişor, jud. Satu Mare.

Aceştia au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră şi conduşi la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetăţeni indieni, cu vârste cuprinse între 26 şi 38 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Italia şi Germania, însă nu posedă viză Schengen, motiv pentru care intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, ajutaţi de cele două persoane depistate anterior în autoturismul Audi A4, înmatriculat în Italia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetăţeni indieni, iar cele două persoane din autoturism – cetăţeanul italian şi indianul cu drept de şedere în Italia – sunt cercetate pentru trafic de migranţi.

La final vor fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.