18.02.2020 00.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 04.00 Sănătate Frumuseţe Stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia 04.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Pesta porcină africană, modalităţi de transmitere. 05.30 Info Magazin cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Viitori piloţi de formula 1. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Constantin Demian, invitat: Adrian Pricop.Titlul emisiunii: Relansarea voleiului sătmărean. 10.50 Taina Credinţei (limba maghiară) cu Eva Laczko. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în Direct cu Mihai Sălceanu, invitat: Călin Durla. Titlul emisiunii: Noutăţi din sistemul de educaţie. (reluare) 14.00 Agenda Publică cu Stela Cădar, invitaţi: Otto Nagy, Mircea Ciocan, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Klaus Iohannis şi Ludovic Orban critică politicile PSD.(reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiţă, invitat: Georgeta Pop. Titlul emisiunii: Noutăţi din sănătate. 18.00 Audienţe în direct cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda Publică , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Audienţe în direct cu Eva Laczko (reluare)

Migranţi indieni şi călăuze din Italia, prinşi la Satu Mare

Scris de Mihai Sălceanu, 23 decembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poliţiştii de frontieră sătmăreni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi faţă de doi bărbaţi care au încercat să sprijine trei cetăţeni indieni să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

În data de 20 decembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale.

Astfel, în jurul orei 22.00, poliţiştii au observat, pe raza municipiului Satu Mare,  un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Italia, în care s-au îmbarcat trei cetăţeni de origine afro-asiatică.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea maşinii, care a fost depistată şi oprită pentru control la scurt timp.

Deoarece în aceasta se aflau doar şoferul, un cetăţean italian, Vincenzo N., în vârstă de 39 de ani şi un cetăţean indian cu drept de şedere pe teritoriul Italiei, Vijay M., în vârstă de 30 de ani, poliţiştii de frontieră au luat măsuri de supraveghere a împrejurimilor.

De asemenea, au fost informaţi colegii de la  IPJ Satu Mare pentru efectuarea de verificări suplimentare în localităţile apropiate, cei trei cetăţeni de origine afro-asiatică fiind reţinuţi de către un echipaj de politie pe raza localităţii Pelişor, jud. Satu Mare.

Aceştia au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră şi conduşi la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetăţeni indieni, cu vârste cuprinse între 26 şi 38 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Italia şi Germania, însă nu posedă viză Schengen, motiv pentru care intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, ajutaţi de cele două persoane depistate anterior în autoturismul Audi A4, înmatriculat în Italia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetăţeni indieni, iar cele două persoane din autoturism – cetăţeanul italian şi indianul cu drept de şedere în Italia – sunt cercetate pentru trafic de migranţi.

La final vor fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.