23.01.2019 00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Mariana Sălăgean, Lorand Turos, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Din Germania, Iohannis atacă Guvernul României.(reluare) 01.40 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina. 02.30 Lansare de Carte la Poesis - Ioan Lenciu,omagiu la 90 de ani. 04.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiuni:Scandal pe seama confesiunilor religioase. 05.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Arthur Piricsi. Titlul emisiuni: Arthur Piricsi – raport la 2400 de zile. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko invitat: Balogh Sándor. Titlul emisiunii: Administrarea fondurilor de vânătoare în timpul iernii. (reluare) 09.00 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 09.15 Viaţa la Ţară, cu Ioan Aniţaş 09.45 La Psiholog cu Mihaela Ghiţă, invitat: Delia Danea.Titlul emisiuni: Stabilirea priorităţilor.Ce e important pentru tine? 10.30 Religie, cu Laczko Eva 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Stela Cădar invitaţi: Mariana Sălăgean, Lorand Turos, Ciprian Ardelean. Titlul emisiunii: Din Germania, Iohannis atacă Guvernul României.(reluare) 13.00 Ştiri 13.30 În Slujba Comunităţii cu Mihai Sălceanu, invitat: Arthur Piricsi. Titlul emisiuni: Arthur Piricsi – raport la 2400 de zile. 14.45 Teleshopping 15.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Vasile Fernea. Titlul emisiuni: Scandal pe seama confesiunilor religioase. 16.00 Panoramic sportiv, cu Ioînuţ Blăjan, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Noutăţi la început de an din boxul sătmărean. 16.45 Cultură 17.30 Zone Folclorice 18.30 Audienţe în direct 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct 23.00 Iată omul cu Gabriel Ghişan, invitat: Cozma Irina.

Migranţi indieni şi călăuze din Italia, prinşi la Satu Mare

Scris de Mihai Sălceanu, 23 decembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poliţiştii de frontieră sătmăreni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi faţă de doi bărbaţi care au încercat să sprijine trei cetăţeni indieni să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

În data de 20 decembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale.

Astfel, în jurul orei 22.00, poliţiştii au observat, pe raza municipiului Satu Mare,  un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Italia, în care s-au îmbarcat trei cetăţeni de origine afro-asiatică.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea maşinii, care a fost depistată şi oprită pentru control la scurt timp.

Deoarece în aceasta se aflau doar şoferul, un cetăţean italian, Vincenzo N., în vârstă de 39 de ani şi un cetăţean indian cu drept de şedere pe teritoriul Italiei, Vijay M., în vârstă de 30 de ani, poliţiştii de frontieră au luat măsuri de supraveghere a împrejurimilor.

De asemenea, au fost informaţi colegii de la  IPJ Satu Mare pentru efectuarea de verificări suplimentare în localităţile apropiate, cei trei cetăţeni de origine afro-asiatică fiind reţinuţi de către un echipaj de politie pe raza localităţii Pelişor, jud. Satu Mare.

Aceştia au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră şi conduşi la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetăţeni indieni, cu vârste cuprinse între 26 şi 38 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Italia şi Germania, însă nu posedă viză Schengen, motiv pentru care intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, ajutaţi de cele două persoane depistate anterior în autoturismul Audi A4, înmatriculat în Italia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetăţeni indieni, iar cele două persoane din autoturism – cetăţeanul italian şi indianul cu drept de şedere în Italia – sunt cercetate pentru trafic de migranţi.

La final vor fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.