00.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 01.40 Ne Cheamă Natura 02.30 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 03.25 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 04.40 În Slujba Comunităţi cu Mihai Sălceanu, invitat: Romeo Nicoară. Titlul emisiuni: Deputat Romeo Nicoară – raport din parlament. 05.40 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Audienţe în direct, cu Ioan Aniţaş, invitat: Eugenia Sabou. Titlul emisiuni: Noua lege a pensiilor şi ultimele modificări.(reluare) 09.00 La Psiholog 09.30 Religie cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcel Malanca, Nicolae Pop, Adriana Huja. Titlul emisiuni: Activităţi dedicate satului românesc în Protopopiatul Ortodox Oaş. 10.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitat: Rafaelo Varga. 11.15 Teleshopping 11.30 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu , invitaţi: Mariana Sălăgean, Ştefan Kaiser, Ciprian Costea . Titlul emisiunii: Conducerea PSD va stabili marţi candidatul pentru prezidenţiale . (reluare) 13.00 Ştiri 13.30 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu 14.35 Teleshopping 14.50 Iată omul, cu Gabriel Ghişan,invitat: Sebastian Borleştean. 16.00 Info Studio cu Ioan Aniţaş, invitat: Csaba Csintalan. Titlul emisiunii: Un alt mod de cuantificare a rezultatelor –BAC 2019. 17.00 Street Music Festival – la Satu Mare. 18.00 Cultură, Strigăt disperat al firmelor de construcţii, întâlnirea patronilor din construcţii la Poesis 18.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Mihai Sălceanu (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Eva Laczko (reluare) 23.00 Ne Cheamă Natura 18.07.2019

Migranţi indieni şi călăuze din Italia, prinşi la Satu Mare

Scris de Mihai Sălceanu, 23 decembrie 2018 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poliţiştii de frontieră sătmăreni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi faţă de doi bărbaţi care au încercat să sprijine trei cetăţeni indieni să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

În data de 20 decembrie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale.

Astfel, în jurul orei 22.00, poliţiştii au observat, pe raza municipiului Satu Mare,  un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Italia, în care s-au îmbarcat trei cetăţeni de origine afro-asiatică.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea maşinii, care a fost depistată şi oprită pentru control la scurt timp.

Deoarece în aceasta se aflau doar şoferul, un cetăţean italian, Vincenzo N., în vârstă de 39 de ani şi un cetăţean indian cu drept de şedere pe teritoriul Italiei, Vijay M., în vârstă de 30 de ani, poliţiştii de frontieră au luat măsuri de supraveghere a împrejurimilor.

De asemenea, au fost informaţi colegii de la  IPJ Satu Mare pentru efectuarea de verificări suplimentare în localităţile apropiate, cei trei cetăţeni de origine afro-asiatică fiind reţinuţi de către un echipaj de politie pe raza localităţii Pelişor, jud. Satu Mare.

Aceştia au fost preluaţi de poliţiştii de frontieră şi conduşi la sediul STPF Satu Mare în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei trei sunt cetăţeni indieni, cu vârste cuprinse între 26 şi 38 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Italia şi Germania, însă nu posedă viză Schengen, motiv pentru care intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, ajutaţi de cele două persoane depistate anterior în autoturismul Audi A4, înmatriculat în Italia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei trei cetăţeni indieni, iar cele două persoane din autoturism – cetăţeanul italian şi indianul cu drept de şedere în Italia – sunt cercetate pentru trafic de migranţi.

La final vor fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.