Miercuri, profesorii dau examen | Informaţia Zilei

Miercuri, profesorii dau examen

Proba scrisă din cadrul examenului naţional de definitivare în învăţământ – sesiunea 2020 se va desfăşura miercuri, 22 iulie, în 42 centre de examen. La această probă au fost admişi 6.776 de candidaţi, din cei 7.105 înscrişi la începutul anului la 95 discipline de examen, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

La Satu Mare, examenul are loc la Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş” Satu Mare. Potrivit listei afi;ate pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, la examen s-au înscris 120 de profesori.

Candidaţii admişi sunt cei care au îndeplinit cumulativ următoarele condiţii: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puţin un an, calificativul pentru anul şcolar în curs „Bine” sau „Foarte bine” şi media aritmetică a notelor obţinute la inspecţia la clasă şi la evaluarea portofoliului profesional – minimum 8 (dar note nu mai mici de 7 la fiecare din probele respective).

Ministerul aminteşte că, în contextul pandemiei şi a restricţiilor determinate de aceasta, candidaţii au fost admişi la proba scrisă cu condiţia susţinerii unei singure inspecţii la clasă (spre deosebire de anii anteriori, când se susţineau două inspecţii).

Candidaţii au avut posibilitatea să solicite echivalarea rezultatului obţinut la ultima inspecţie la clasă, susţinută în calitate de cadru didactic calificat. Au beneficiat de această măsură specială 803 candidaţi din totalul de 1.132 de candidaţi care nu aveau nicio inspecţie susţinută până la data de 11 martie a.c. Portofoliul profesional a putut fi transmis şi online la inspectoratul şcolar, spre evaluare.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517