Miercuri, în Bucureşti, miting de protest faţă de închiderea pieţelor

Scris de Ioan Aniţaş, 16 noiembrie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

După ce Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă – CNSSU a decis închiderea pieţelor agro-alimentare aflate în spaţii închise, Camera Deputaţilor a adopatat un act normativ prin care această decizie era desfiinţată. A fost apoi rândul CNSSU, de a emite o altă decizie, prin care se instituie ca obligativitate, în vederea reducerii posibilităţilor de transmitere a noului virus Covid-19, închiderea pieţelor din spaţii închise.

Această nouă decizie a CNSSU este contestată de către fermierii care nu-şi pot valorifica legumele obţinute în sere/solarii, mult mai sensibile şi perisabile, decât cele cultivate în câmp. În această perioadă ei oferă pieţii salată verde, ceapă verde, ridichi de lună, alte verdeţuri. Desigur, numărul celor care clamează cu temei faptul că vor muri de foame, este de ordinul sutelor de mii la nivel naţional.

Ca urmare a acestei stări de incertitudine şi neasigurarea unor condiţii minime menite a se practica un comerţ civilizat, fermierii români au solicitat Primăriei Capitalei autorizarea pentru miercuri, 18 noiembrie, a unui miting de protest în faţa clădirii Guvernului. Revendicarea celor nemulţumiţi este deschiderea pieţelor agroalimentare, care nu s-au dovedit a fi focare de Covid-19 şi nici sursă sigură sau mai periculoasă decât lanţurile de supermarketuri şi malluri, care rămân deschise, fie şi cu un program de funcţionare impus – până la ora 21.

A suprima dreptul fermierilor români să-şi valorifice produsele agricole obţinute, este măsură contraproductivă, care dă loc multor interpretări, dar în egală măsură aduce prejudiciilor celor care oferă zilnic consumatorilor produse legumicole şi lactate proaspete.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517