Miercuri, de Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, episcopii judeţului slujesc la Scărişoara | Informaţia Zilei

Miercuri, de Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, episcopii judeţului slujesc la Scărişoara

Scris de Mihaela Ghiţă, 24 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Azi, 24 iunie, Biserica prăznuieşte Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Această sărbătoare este cunoscută în popor şi sub denumirea de Sânziene sau Dragaică.

Fiul Elisabetei şi al preotului Zaharia este cunoscut ca „Înaintemergătorul Domnului” sau ”îngerul Domnului” pentru că a vestit venirea Mântuitorului şi după cum este menţionat în evanghelia de la Matei – ”cel mai mare între cei născuţi din femei”.

Sfântul Ioan Botezătorul este ultimul proroc al Vechiului Testament şi, totodată, cel care face legătura cu Noul Testament. S-a născut în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia, mama sa, Elisabeta fiind descendentă a seminţiei lui Aaron.

Mesajul principal pe care îl transmitea Sfântul Ioan era „Pocăiţi-vă, că s-a apropiat împărăţia cerurilor!”.

Azi, de praznicul Naşterii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului liturghiseşte împreună cu Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, la Mănăstirea Scărişoara Nouă, Protopopiatul Carei, cu ocazia hramului.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517