Miercuri, Asociaţia "Hid" comemorează Trianonul la Satu Mare | Informaţia Zilei

Miercuri, Asociaţia “Hid” comemorează Trianonul la Satu Mare

Scris de Eva Laczko, 06 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Biserica cu lanturi

Biserica cu lanturi

    În sala comunitară a Bisericii cu Lanţuri, Asociaţia „Híd” (Pod) comemorează azi, 7 iunie, la ora 18, Tratatul de la Trianon. Profesorul universitar, istoricul dr. Szakály Sándor, directorul general al Institutului de Cercetare Istorică din Budapesta, va susţine o prelegere despre eveniment, iar elevii sătmăreni vor prezenta un program cultural.

Krakkó Rudolf, preşedintele Asociaţiei, va susţine o conferinţă de presă vizavi de un proces prin care el şi un profesor sătmărean de istorie se aflau timp de 4 ani sub urmărire penală pentru că în 2012 au organizat un eveniment în memoria poetului şi scriitorului Wass Albert.

Prcesul s-a încheiat, amândoi fiind achitaţi în lipsă de faptă infracţională. Foştii acuzaţi vor oferi detalii despre procedura penală, la eveniment fiind invitat şi un reprezentant al Guvernului Ungariei.

Abonează-te acum Online!
 1. Dan.C a spus: 08 iunie 2017, ora 11:38

  Cum nu reactioneaza statul ?Uite ,Monitorul Oficial va fi editat si in limba maghiara,ce na mai vazut mapamondul.In spitale,scoli,etc,etc,obligatoriu maghiara si rrromales.
  Pai mai fratilor, eu zic ca nu e bine sa fim patrioti.De ce ?Pai uite incet, incet,statul asta neghiob ne lasa pe mana lor si ei(tradatorii) vor fi baieti frumosi la o adica,iar noi pulimea,o sa o incasam,mai ceva ca la Ip si Traznea,daca ne tot ne aparam demnitatea si natia.Dar despre ce natie vorbesc eu?Asta-i natie…?!

 2. ciprian a spus: 07 iunie 2017, ora 16:16

  În paralel cu acţiunile extremiştilor maghiari, în zona judeţelor Harghita şi Covasna, opera şi memoria lui Wass Albert, condamnat irevocabil pe teritoriul României drept criminal de război, este comemorată si de comunitatea maghiară satmareana cu fonduri ungare. Organele in drept
  nu reactioneaza la asemenea marsavii?

 3. Babacu a spus: 07 iunie 2017, ora 10:05

  Was Albert este considerat CRIMINAL DE RAZBOI de catre Statul Roman. Toti cei care il omagiaza ar trebui sa fie acuzati de COMPLICITATE LA CRIMA. Aceasta manifestare este o noua provocare si o noua incercare de a genera URA INTERETNICA. Autoritatile romane cit timp vor mai fi pasive cu astfel de incercari?

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

 • Goldis Admitere

 • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517