Miercuri, 19 ianuarie, grevă în învăţământ

Scris de Vasile Nechita, 17 ianuarie 2022 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Greva – Protest Educatie

    

Miercuri, 19 ianuarie 2022, în intervalul orar 11-13, sindicatele din învăţământul sătmărean organizează o grevă de avertisment de două ore în şcolile din judeţ.

 

        Mai jos, redăm extrase din comunicatul remis redacţiei de Sergiu Tâlvâc, primvicepreşedinte al Sindicatului Învăţământ Preuniversitar Satu Mare.      

                                                   

Comunicatul federaţiilor sindicale

 

        ”În baza rezultatelor referendumului desfăşurat, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ – organizaţii reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar, au hotărât declanşarea grevei de avertisment în data de 19 ianuarie 2022, cu încetarea lucrului în instituţiile şi unităţile de învăţământ unde există membri de sindicat ai F.S.E. „Spiru Haret” şi F.S.L.I., în intervalul orar 11<00-13<00”.

        În continuare, redăm câteva dintre revendicările sindicatelor cadrelor didactice:

1. acordarea, încă de la începutul anului 2022, a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învăţământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar şi nedidactic),

2. alocarea procentului de 6% din P.I.B. pentru finanţarea educaţiei,

3. adoptarea unei măsuri legislative de natură reparatorie, prin care întregul personal didactic să beneficieze de calculul şi plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite,

4. acordarea sporurilor pentru condiţii de muncă,

5. plata orelor suplimentare,

6. suplimentarea numărului de posturi didactice auxiliare şi nedidactice.

        Totodată, federaţiile sindicale au transmis organizaţiilor afiliate instrucţiuni detaliate privind modul de desfăşurare a grevei.

Abonează-te acum Online!
  1. Dac Bulibas a spus: 18 ianuarie 2022, ora 12:40

    Daca s-au gasit bani pt. cresterea cu 20 % a salariilor si pensiilor speciale nesimtite ale magistratilor ca ” bietii ” de ei sa nu sufere de pe urma cresterilor preturilor nejustificate si imbecile la utilitati, ba chiar mai mult sa le acopere din plin aceste cresteri, atunci sa gaseasca bani si pt. celelalte categorii sociale !!!!. Daca nu obtineti tot ceea ce urmariti atunci sa nu va reintoarceti la catedra !.. Lasati pe puleticieni si magistrati la catedra sa piara tara asta esuata de pe urma lor !. Nici sub ocupatie ruseasca nu ne-ar merge atat de rau !!!.
    Chiar si la o poprire pe venituri exista Lege ca nu poti retine cuiva mai mult decat jumatate din venituri !, si atunci cum de este permis ca un furnizor sa emita o factura la utilitati care sa depaseasca cu mult veniturile celui in cauza ????. In Occident facturile la utilitati reprezinta cel mult 15% din venitul mediu de acolo !. Ce-i cu BASCALIA asta legalizata la adresa populatiei de la noi ???. De ce nu intervin magistratii pt. a reglementa lucrurile ?.

  2. SanduKahn a spus: 18 ianuarie 2022, ora 10:03

    Greva este total legitim. Situatia in invatamintul din Tara este mizerabil dar cea din orasul si judetul nostru este si mai grava. Prefectura si primaria orasului sunt incapabili sa modernizeze si sa sustina cu adevarat cadrele didactice si scolile din judet, in loc de lozinci provocatoare asteptam de la ei FAPTE.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

Tastează numerele care apar! Exemplu: 7 5 unu şapte = 7517