00.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 01.30 Conversaţii nocturne 02.00 Ştiri 02.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Oşan Orlando. Titlul emisiuni: Care este destinaţia preferată a turiştilor români?.(reluare) 03.30 Cultură cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Legea cauzei şi a efectului. 04.30 Info Studio cu Adriana Mureşan. Titlul emisiunii: Sezonierii din vara aceasta. 05.30 Info magazin cu Adirana Mureşan. Titlul emisiuni: Cum este să trăieşti 4 ani în Dubai?. 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 09.30 Viaţa la Ţară cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiuni: Instalaţii modern de distilat borfot de fructe. 10.30 Info magazin cu Adirana Mureşan. Titlul emisiuni: O nouă generaţie de ziarişti. 11.00 Taina Credinţei cu Mihaela Ghiţă. Titlul emisiuni: Despre bogăţie şi sărăcie. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Audienţe în direct, cu Eva Laczko, invitat: Oşan Orlando. Titlul emisiuni: Care este destinaţia preferată a turiştilor români?.(reluare) 13.30 La Psiholog cu Ioana Vladimirescu. Titlul emisiuni: Cum ne influenţează gândurile viaţa? 14.00 Agenda publică, cu Stela Cădar, invitaţi: Augustin Iştoc, Ioan leitner, Claudiu Ţinca. Titlul emisiunii: După tragedia de la Caracal, ministerul justiţiei vrea pedepse mai aspre. (reluare) 15.30 Teleshopping 15.45 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu, invitat: Georgiana Marina. 16.45 Info Studio cu Ioan Aniţaş. Titlul emisiunii: Uciderea mistreţilor între necessitate şi obligaţie. 17.30 Sănătate, frumuseţe, stil cu Ioana Vladimirescu şi Ioana Zaharia, invitaţi: Camelia Iacob şi Irina Tămăşan. 18.30 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 19.30 Ştiri 20.00 Agenda publică, cu Stela Cădar (direct) 21.30 Ştiri 22.00 Audienţe în direct, cu Mihaela Ghiţă, invitaţi: Marcela Papici, Tallian Cristian. Titlul emisiuni: Tragedia de la Caracal şi îngrijorările părinţilor.(reluare) 23.00 Panoramic sportiv, cu Ionuţ Blăjean, invitat: Florin Mulcuţan. Titlul emisiunii: Centru olimpic de sport la Satu Mare. 23.08.2019

Metode de a ţine sub control mătreaţa şi scalpul gras

Scris de Cristina Bursuc, 23 iulie 2013 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Matreata

Matreata

Aceste două probleme sunt de cele mai multe ori asociate, dar nu neapărat. Indiferent că îţi dau de furcă împreună sau separat, ambele trădează un dezechilibru al scalpului.

Dezechilibrul, atunci când nu mai poate fi controlat, este bine să se soldeze cu o vizită la dermatolog, aşa după cum ne sugerează specialistul. Sunt însă şi lucruri pe care le poţi face acasă pentru a ţine problemele sub control:

Personalizează curăţarea
Mătreaţa poate fi doar efectul unei reînnoiri accelerate a celulelor epidermice de la nivelul scalpului (în acest caz are nevoie de produse purifiante, care să cureţe delicat celulele moarte), poate să fie cauzată de o ciupercă numită  Malassezia Furfur (caută pe lista ingredientelor sulfura de seleniu, zinc-pyrithion sau ketoconazol) sau, în alte situaţii, poate să fie generată de o dermatită seboreică, pentru tratarea căreia este bine să ceri sfatul dermatologului.

Produse emoliente
Dacă ai mătreaţă, păr gras sau te confrunţi cu amândouă, nu înseamnă că nu poţi folosi balsam. Secretul este să nu îl aplici pe rădăcinile părului – masează o cantitate mică în palme şi întinde uşor pe lungimea şi vârfurile părului. Apoi clăteşte cu apă călduţă sau rece. Desigur, balsamul trebuie să fie şi el special destinat părului gras/cu mătreaţă.

O terapie home-made
Masează scalpul seboreic cu o loţiune obţinută din trei picături de ulei de roiniţă, 20 ml tinctură din frunze de mesteacăn şi 80 ml apă de hamamelis (le găseşti pe toate la plafar). Pentru mătreaţă, clătirea cu o infuzie de ceai de muşeţel este adesea invocată. Mai mult, trucul cu oţetul de mere ajută şi în acest caz.

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.