Mesagera folclorului oşenesc, Maria Tripon, la ceas aniversar | Informaţia Zilei

Mesagera folclorului oşenesc, Maria Tripon, la ceas aniversar

Maria Tripon, binecunoscuta interpretă a cântecului popular oşenesc, îşi serbează marţi, 14 iulie, ziua de naştere. Numele artistei e strâns legat de două ansambluri reprezentative ale Ţării Oaşului, Ansamblul “Sânzienele” pe care îl îndrumă de 22 de ani încoace, ansamblu care îşi desfăşoară activitatea la Clubul Elevilor Negreşti-Oaş, respectiv Ansamblul folcloric “Oaşul”, al cărei coordonator este la Casa de Cultură din localitate.

Maria Tripon are peste 30 de ani de activitate pe scena cântecului popular românesc, trei albume de ţâpurituri, două albume, unul de colinde şi altul cu pricesne, împreună cu fiul său mai mare, Cristian Enache, un DVD cu 15 videoclipuri filmate în Oaş cu copiii şi colaboratorii săi, meşteşugari populari, o carte biografică, o asociaţie culturală care îi poartă numele, multe imagini, poze, clişee de cel puţin 20 de ani de la diverse evenimente în cadrul cărora a evoluat.

Toate le păstrează cu drag, iar recent, ca mesager al folclorului popular oşenesc, Maria Tripon a reuşit să îşi amenajeze acasă, la Negreşti-Oaş, în căsuţa sa, o cameră precum o ladă de zestre, cameră în stil oşenesc cu pat tradiţional, lăzi şi care găzduieşte cele peste o sută de costume populare, unele foarte vechi, ţesute din cânepă, şi toate amintirile de-o viaţă. La ceas aniversar, ne alăturăm familiei sale, prietenilor şi cunoştinţelor pentru a-i transmite multă sănătate, putere de muncă, fericire şi bucurii alături de tradiţionalul

“La mulţi ani!”

Abonează-te acum Online!
Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.

  • Goldis Admitere

  • Dacă vrei ca reclama ta să apară aici, sună la 0261.767.303 sau 0724.103.517