22.10.2019 00.00 Dezbatere electorală cu Stela Cădar, invitați: Radu Roca, Adrian Albu, Narcis Micle, Nagy Szabolc. Titlul emisiunii: Care este poziția USR față de guvernul Orban? (reluare) 02.00 Ştiri 02.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Radu Roca. Titlul emisiuni: Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale. (reluare) 04.00 Info Studio cu Ioan Anițaș. Titlul emisiuni: 05.00 În Slujba Comunității cu Mihai Sălceanu, invitat: Mihaela Grigorean. 06.00 Viața la Țară cu Ioan Anițaș.Titlul Emisiuni: 06.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 07.00 Ştiri 07.30 Gimnastica de dimineaţă, cu Ioana Zaharia. 08.00 Dezbatere electorală cu Stela Cădar, invitați: Radu Roca, Adrian Albu, Narcis Micle, Nagy Szabolc. Titlul emisiunii: Care este poziția USR față de guvernul Orban? (reluare) 10.00 Panoramic Sportiv cu Ionuț Blăjean, invitat: Attila Pelcz. Titlul emisiuni: Activitate bogată pentru clubul Judo Master Satu Mare. 10.50 Info Studio (limba maghiară) cu Laczko Eva, invitați: Metecsa Istvan, Habarics Zsolt. Titlul emisiuni: Fotografi din pasiune – fotografii artistice. 11.45 Teleshopping 12.00 Ştiri 12.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu, invitat: Radu Roca. Titlul emisiuni: Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale. (reluare) 14.00 Dezbatere electorală cu Stela Cădar, invitați: Radu Roca, Adrian Albu, Narcis Micle, Nagy Szabolc. Titlul emisiunii: Care este poziția USR față de guvernul Orban? (reluare) 16.00 Teleshopping 16.15 Educație Ecologică cu Cristina Bursuc, invitat: Radu Roca. Titlul emisiuni: Problematica mediului văzută de un important oficial. 16.45 Zone Folclorice cu Ioana Vladimirescu invitat: Maria Carmen Sas. 17.30 Sănătate cu Mihaela Ghiță, invitat: Rodica Lohan. Titlul emisiuni: Tinerii și sănătatea mintală. 18.00 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (direct) 19.30 Ştiri 20.00 Dezbatere electorală , cu Stela Cădar (direct) 22.00 Ştiri 22.30 Info Electoral cu Mihai Sălceanu (reluare)

Merită polițiștii salarii mai mari?

Politistii spun ca sunt discriminati de legea salarizarii

Politistii spun ca sunt discriminati de legea salarizarii

Polițiștii amenință cu proteste. În 23 și 24 martie, sindicaliștii din Poliție vor picheta Ministerul Muncii, iar în 25 martie vor organiza un marș de protest de la Ministerul de Interne până la Guvern.

Luni, 6 martie, la Ministerul Muncii, s-au purtat negocieri între o delegație a Federației Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual condusă de președintele Dumitru Coarnă și federațiile sindicale reprezentative din domeniul Ordinii și Siguranței Publice pe de o parte și ministrul Muncii, Lia-Olguța Vasilescu, ministrul MAI și ministrul pentru cconsultări Publice și Dialog Civil pe de altă parte, pe tema salariilor polițiștilor.  După 4 ore de discuții sindicaliștii n-au ajuns la nimic concret.

La intrarea la Ministerul Muncii, Dumitru Coarnă a subliniat că sindicatul n-a primit un draft al proiectului de lege privind salarizarea unitară a bugetarilor.

„Informațiile noastre sunt din comunicare publică. Ministrul nu ne-a prezentat un draft la acel vestit proiect. Noi discutăm pe două paliere. O dată din reglementare și, elementul doi, din aplicare. În reglementare noi solicităm să se respecte prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1 din 2017, care majorează salariul minim brut, de la 1.250 la 1.450 lei, dar sporurile pe bază de pontaj, de exemplu la personalul auxiliar din MAI, se raportează la salariul de bază din 2009, adică 600, 700, 800 lei, în funcție de cât a avut fiecare în acel moment. Deci degeaba majorezi salariul de bază minim brut, dacă eu mă raportez la decembrie 2009”, a declarat președintele SNPPC. El a mai arătat că în poliție ultima majorare de salarii a fost în 2008. Polițiștii susțin că sunt discriminați.

“Ultima majorare clară, tehnică, în Poliție, a fost în 2008. Aproximativ 40.000 de oameni ar beneficia, inclusiv personal auxiliar, jandarmi, pompieri, undeva la 40.000-50.000 din MAI. Impactul bugetar nu l-am calculat încă. La Sănătate au schimbat datele de referință, adică nu se mai aplică la decembrie 2009, ci la februarie 2017, iar salariile din Sănătate s-au dublat și chiar triplat. Suntem discriminați. De exemplu, un șofer de salvare are un venit de 5.000 lei, iar un polițist cu funcție de conducere câștigă 3.000 de lei. Noi nu mai acceptăm aceste atitudini abuzive și trebuie să așezăm lucrurile acolo unde este corect și munca noastră să fie plătită la adevărata ei valoare”, a adăugat Dumitru Coarnă. Potrivit unui comunicat de presă postat pe pagina electronică a SNPPC, sindicaliștii cer ca salariul unui agent să înceapă de la suma de 2.800 lei, iar aici nu sunt cuprinse suporurile. „Cu titlu de exemplu, menționăm că FSNPPC va propune ca, pentru agenții de poliție (nominal pe funcție), salariul de funcție să plece de la valoarea de 2.800 lei, pentru un debutant, și să ajungă la valoarea de 5.100 lei pentru un agent cu vechime, ecart în care este inclus și sporul pentru studii superioare!”, se arată în comunicat.

La finalul negocierilor de la Ministerul Muncii, Dumitru Coarnă a precizat că sindicaliștii sunt de acord cu principiile proiectului Legii salarizării unitare. ~n condițiile în care în perioada 23 – 25 martie ar urma să aibă loc proteste în București, liderul de sindicat a avut o discuție cu ministrul Muncii.

„Ministrul Lia Olguța Vasilescu mi-a promis că mâine vom avea din nou o discuție tehnică cu ministrul Finanțelor, pe această temă, să găsim o soluție pentru ambele părți, pentru că noi nu ne dorim să ieșim în stradă, ci dorim să muncim.

Dar angajatorul trebuie să respecte drepturile elementare ale angajaților, pentru că și munca trebuie plătită, nu poți să îl pui pe om să lucreze 320 de ore și să îl plătești pentru 160, pentru că apare frustrare, apar disfuncții salariale.”, spune Coarnă.

Sindicaliștii mai vor ca, pentru eliminarea oricărei forme de discriminare în raport cu angajații din alte domenii, cum ar fi sănătatea și învățământul, în formula de calcul a sporurilor pentru condiții de muncă – cum ar fi sporul pentru condiții grele de muncă, pentru munca de noapte, pentru munca prestată în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale – baza de referință să fie salariul de bază actual, de 1.450 lei.

Merită polițiștii salarii mai mari?

Abonează-te acum Online!
 1. cristian a spus: 13 iunie 2017, ora 10:50

  Comentați tot timpul de corupție…
  Știți măcar de ce ea există ?
  Nu !
  Vă spun eu !
  Corupția există din cauza unor nesimțiți și imbecili care nu gândesc.
  Cei în cauză sunt încadrați în două categorii.
  Prima categorie și cea mai vinovată este cea din care faceți parte voi cei care o discutați.
  Voi sunteți cei care greșiți și în loc să vă plătiți greșeala ca niște oameni demni, voi .. ca niște maimuțe vă milogiți încercând să dați șpagă, comiteți astfel deja și o infracțiune fiind astfel generatorii fenomenului.
  A doua categorie sunt primatele, fără coloană vertebrală care uită că banii nemunciți nu țin de cald și acceptă șpaga mânjind astfel imaginea unora care cred în ceea ce fac și o fac corect fiind nedreptățiți de comentariile primitivilor din prima categorie.
  Deci ca o concluzie… înainte de a deschide gura, uitați-vă în oglindă, vedeți dacă aveți o imagine nepătată și gândiți-vă înainte de spune ceva.
  Pentru că … dacă nu gândiți la ceea ce faceți… sunteți ANIMALE.
  Nu vă enervați, nu v-am jignit ci doar v-am enunțat diferența dintre om și animal, adică gândirea.

 2. Dac Bulibas a spus: 10 martie 2017, ora 11:18

  Dar politistul de ce nu-l amendeaza pe cotravenient si pt. tentativa de mituire atunci cand este cazul ?. De ce nu merge infractorul sa-l denunte ?, pt. ca darea si luarea de mita este infractiune si se pedepseste cu inchisore !, iar contravenientul a devenit infractor in momentul in care a dat mita !, bun si el la inchisoare impreuna cu politistul.

 3. stan a spus: 10 martie 2017, ora 10:34

  De ce muncesc si risca mai mult un politist decit un functionar public care discuta cu somerii si ii ofera un loc de munca la 500 de someri. Asta lucraza doar cu clienti dificili . Ce daca nu stie sa ii consilieze eficient si se sinucid sau ii streseaza pe functionaari asta inseamna ca nu sunt influientati neuropsihic?. Ceilalti functionari publici nu dau o lupta in aplicarea legii si in slujirea cetateanului? Dati-le dracului de sporuri si stabiliti o grila de salarizare cap coada pentru toti functionarii statului. Ce este atit de greu comunistii aveau grila pentru toti salariatii tarii . Daca nu sunteti in stare guvernanti si sindicate spuneti si gasim oamenii potriviti. Sau vreti sa le dati de lucru la Curtea de conturi,politie,procuratura ,instante……. AS VREA SA STIU EU PE CE SALARIU VIN ASTAZI LA MUNCA????? TU STII DOMNULE FUNCTIONAR SAU ASTEPTI SA VINA ALTII SA IL TAIE ?????

 4. Xpert a spus: 10 martie 2017, ora 07:20

  se vor da salarii marite 100% la sănătate, educație, etc ca să numai i-a spagă fucționarii și în caz contrar să aibă de lucru și DNA-ul

 5. unu a spus: 09 martie 2017, ora 16:01

  dati le salarii mari si la politisti si va spun eu coruptia dispare si inca ceva pt cei care tot acuza politistii ca sunt corupti bai fratilor i a nu mai dati spaga cand incalcati legea si asumativa vina platind corect amenda sunt foarte putine cazuri cand politistul cere bani mai repede se aude sintagma folosita ;seful ne putem intelege cumva ca i prea mare amenda si va dau de o cafea;
  Iar pt aia care acuza asa pe nedrept si pe auzite ca sunt corupti politistii de ce mama dracului nu se duc la DGA sa i denunte ca au obligatia asta nu ?????

 6. ciprian a spus: 09 martie 2017, ora 15:07

  @drac bulibas
  De ce intodeauna oamenii prostii au o gura mare? Sper sa nu faci copii, ar fi pacat . Cat despre Enatescu, numai cei care l-au frecventat cunosc detaliile…cred ca esti clientul lui preferat…asta si din faptul ca stai toata ziua pe net pentru a specula ce scrie unul si altul

 7. Dac Bulibas a spus: 09 martie 2017, ora 10:49

  @ciprian !, ai confiscat ceva palinca sau droguri si ai tras-o de aburesti pe aicea ?. Ti-am mai scris si eu dar nu m-ai ascultat ca ar fi cazul sa treci pe la Enatescu pana n-o sa fie prea tarziu. Paianjeni sunt la tine in cap ca in rest nu prea scoti ceva „potent” la tine si cauti vina la femeie. Ia ceva Potent Power poate te va ajuta . Am impresia ca esti un Organ im..t..t !.

 8. Popa nastai a spus: 09 martie 2017, ora 06:59

  Da,merita,dar merita cei care fac munca de politie ,nu cei care stau in birouri ,cei care efectiv muncesc.Sunt cativa sefuti in politie ,care in afara de faptul ca nu fac nimic,se cred si niste mici dumnezei,dar chiar sunt,pt ca orice fac,nimeni nu le face nimic!

 9. comentator a spus: 08 martie 2017, ora 13:19

  Poliţiştii merită. Dar din păcate majoritatea încă sunt miliţieni.

 10. ciprian a spus: 08 martie 2017, ora 13:01

  De ce mai aveti rubrica de comentarii daca le stergeti ?

 11. ciprian a spus: 08 martie 2017, ora 12:10

  Sara draga, cred ca tu trebuie sa vizitezi un ginecolog… sau cam adunat paianjenii acolo, ti-au sporit hormonii si te afecteaza la cerebel

 12. Oli a spus: 07 martie 2017, ora 22:07

  Propun sa protesteze refuzand salariul ;) ca le ajung spăgile :)))

 13. IOANA a spus: 07 martie 2017, ora 20:31

  SPAGARI NESIMTITI

 14. sara a spus: 07 martie 2017, ora 17:09

  Nici vorba,iar tu Ciprian fa repede un consult la Enatescu ca ai luat-o razna si cred ca-i grav

 15. Ion a spus: 07 martie 2017, ora 15:30

  …si ghici cine iese la pensie la 48 de ani?
  …si cine ia pensie media ultimelor 6 salarii brute

 16. Adela a spus: 07 martie 2017, ora 15:25

  …si cand le-au fost marite salariile doar politistilor?
  …si cand au primit bani de hrana?
  …si cand au primit bani de haine?
  …si cand au primit bani de antena?
  Foarte bine, dar aud pe unul din politie ca zice: azi- maine un amarat de profesor o sa aiba salariu cat mine…

 17. ciprian a spus: 07 martie 2017, ora 15:10

  Politistii au acelasi merit ca doctorii, profesorii sau orice alta categorie profesionala

 18. raudetot@yahoo.com a spus: 07 martie 2017, ora 14:44

  Întrebarea corectă ar fi: merită polițiștii salarii?

 19. 007 a spus: 07 martie 2017, ora 13:54

  M-am uitat pe voturile date si nu sunt surprins deloc…Aceste voturi ,imi confirma(a cate-a oara?) de ce alegem in mare parte,de 27 de ani, numai hoti si escroci.
  Unde ati vazut voi acest tip de indivizi sa respecte institutiile de ordine publica?Ca sa nu mai vorbesc de frustratii care n-au reusit sa acceada la aceste tipuri de profesii. Motive ? Uite doua, minte ,,subtirica”dar plina de ura, iar …psihologic la nivelul clasei a patra(cu indulgenta).
  Vad corupti peste tot,dar n-au curajul sa-i nominalizeze,ca sa nu mai zic, ca nu spun nimic CINE sunt CORUPATORI.In rest,vorba unui mucalit,,nu mor caii cand vor prostii…pardon caii”!

 20. Nana a spus: 07 martie 2017, ora 13:42

  hai sa va zic o anomalie din politie aflata direct de la unul care a fost POLITIST. Iese omul la pensie dupa ce a lucrat numai ultimii 12 ani delegat la Directia de Investigare a Inractiunilor de Crima Organizata si Terorism—DAR ATENTIE—avand aceeasi vechime, identic cu unul care 2/3 din politie (ultimii ani) a lucrat la POARTA. Le vine decizia de pensie la amandoi. STUPOARE===ALA CARE A LUCRAT 2/3 LA POARTA ARE PENSIE CU 400 LEI MAI MARE DECAT ALA CARE A LUCRAT LA CRIMA ORGANIZATA. Ce ziceti de asta?????? Asa ca da-o dracului de politie daca asa ceva se intampla acolo. Lumea din afara nu stie dar cu asta se confrunta astia. Apoi cica unii cu cas la gura inca in politie sunt pusi pe functii mai mari decat aia cu grade acumulate in zeci de ani si bineinteles creaza MARI NEMULTUMIRI. La asa tara asa politie.

 21. Ralu a spus: 07 martie 2017, ora 13:41

  hai sa va zic o anomalie din politie aflata direct de la unul care a fost POLITIST. Iese omul la pensie dupa ce a lucrat numai ultimii 12 ani delegat la Directia de Investigare a Inractiunilor de Crima Organizata si Terorism—DAR ATENTIE—avand aceeasi vechime, identic cu unul care 2/3 din politie (ultimii ani) a lucrat la POARTA. Le vine decizia de pensie la amandoi. STUPOARE===ALA CARE A LUCRAT 2/3 LA POARTA ARE PENSIE CU 400 LEI MAI MARE DECAT ALA CARE A LUCRAT LA CRIMA ORGANIZATA. Ce ziceti de asta?????? Asa ca da-o dracului de politie daca asa ceva se intampla acolo. Lumea din afara nu stie dar cu asta se confrunta astia. Apoi cica unii cu cas la gura inca in politie sunt pusi pe functii mai mari decat aia cu grade acumulate in zeci de ani si bineinteles creaza MARI NEMULTUMIRI. La asa tara asa politie.

 22. Micula Carmen a spus: 07 martie 2017, ora 12:51

  Mai ales cei de la circulație care sunt niște corupți deși sunt tineri ,niște aroganți cu doua clase.

Adaugă un comentariu Ne păstrăm dreptul de a refuza publicarea comentariilor care nu respectă nişte reguli simple ale bunului simţ, care reprezintă atac la persoană, sau care sunt off-topic. Câmpurile marcate cu (*) sunt obligatorii.